Rusya'da muhalif gazeteci penceresinden düşerek yaşamını yitirdi!

Ukrayna'nın ilhakını destekleyen ancak daha sonra iç savaş öngörerek ve Putin'i eleştiren Rus milliyetçisi blogger ve gazeteci, dairesinden 'çığlıklar ve bağırmalar' duyulmasının ardından Moskova'daki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.

Vladimir Putin'in yönetimindeki Rusya'da bir muhalif gazeteci daha fazlasıyla şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

CADDEDE ÖLÜ VE ÇIPLAK HALDE BULUNDU

35 yaşındaki Vladimir Putin'i eleştiren ve ülkede iç savaş öngören bir Rus milliyetçisi olan Yegor Prosvirnin, Rusya'nın Vladivostok kentinde doğmuştu.  Prosvirnin, 27 Aralık'ta Moskova'nın merkezindeki Tverskaya Caddesi'nde ölü ve çıplak halde bulundu.

35 yaşındaki Rus milliyetçisi blogger, Putin'e muhalefet etmeye başlamıştı. Yegor Prosvirnin ismindeki gazeteci, Moskova'daki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.

KOMŞULARI, GAZETECİ DÜŞMEDEN ÖNCE ÇIĞLIK SESİ DUYDU

Düşmeden önce beşinci katın penceresinden sokağa 'bıçak ve gaz bidonu' attığı iddia edildi Cesedi ise düşmüş olduğu Tverskaya Caddesi'ndeki binanın pencerelerinin altında bulundu.

BBC Rusya'ya göre, komşular gazeteci penceresinden düşmeden önce dairesinden gelen 'çığlık ve küfür' duydu.

 İKİ HAFTA ÖNCE HER ŞEY NORMALDİ

Yerel basında çıkan haberlere göre gazeteci, ambulans gelmeden önce öldü ve daha sonra eşi Marina Urusova ölümünü doğruladı.

Rus politikacı Roman Yuneman, merhum gazeteciyle iki hafta önce görüştüğünü ve iki hafta önce her şeyin 'normal' olduğunu söyledi:  'Karısıyla konuştum. Maalesef durum bu. Pencereden düştü, doğru, detayları bilmiyorum. Onu yaklaşık iki hafta önce gördüm, gayet normal çalışıyordu.'

 

 

Kaynak: DailyMail (Birleşik Krallık)

Çeviri: SuperHaber

Rusya'da muhalif gazeteci penceresinden düşerek yaşamını yitirdi! ile ilgili etiketler Putin Moskova prosvirin blogger öldü pencereden düştü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.