Rusya'da dünyayı dehşete düşüren su altı deneyi! / VİDEO

Rus bilim insanlarının, köpekleri kobay olarak kullanarak gerçekleştirdiği "su altında nefes alma deneyi" büyük tepki gördü. Hayvanseverler deneyin işkence olduğunu savunarak durdurulmasını istedi. Ancak bilim insanları deneyin zararsız olduğunu belirterek eleştirileri yersiz bulduklarını açıkladılar.

Rusya’da bilim insanlarının, su altında nefes almayı sağlamayı amaçlayan “sıvı soluma deneyi”, köpeklerin kobay olarak kullanılması dolayısıyla büyük tepki çekti.

Olay, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin’in deneyle ilgili son gelişmeleri, ülkeyi ziyaret etmekte olan Sırbistan Devlet Başkanı Alexander Vucic’e tanıttığı video ile ortaya çıktı.

Görüntülerde kobay olarak kullanılan bir köpeğin, sıvı dolu bir kaba sokularak dışarı çıkmasına izin verilmediği sahnelerle başlıyor.

Deneyin amacının, “yoğunlaştırılmış oksijenli sıvı” oluşturarak, denizaltılarda görevli personelin acil durumlarda zarar görmeden su altından çıkabilmeleri için bir giysi üretebilmek olarak açıklandı.

Rusya'da dünyayı dehşete düşüren su altı deneyi! / VİDEO ile ilgili etiketler Rusya deney kobay köpek sıvı soluma deneyi dmitry rogozin