Rusya yanlısı Çeçenler Kiev'in yakınlarında bekliyor: Son görüntüler geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 5 gündür devam ediyor. Sosyal meydada paylaşışan görüntülerde Rus yanlısı Çeçenlerin Kiev'in kuzeyinde beklediği görüldü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Rus güçleri başkent Kiev'i günlerdir ele geçirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Öte yandan Rus yanlısı Çeçenler de harekete geçti. Başkent Kiev'in kuzeyinde büyük bir konvoyla beklemede olan Rus yanlısı Çeçen savaşçıların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Çeçen milislerin Ukrayna’da olduğunu söyleyerek Ukraynalıları, hükümeti devirmeye çağırmıştı.

Kadirov yayınladığı videoda, “Çeçen birliklerinin şimdiye kadar hiçbir kayıp vermediğini, Rus kuvvetlerinin başkent Kiev de dahil olmak üzere büyük Ukrayna şehirlerini kolayca ele geçirebileceğini, ancak görevlerinin can kaybını önlemek olduğunu” söylemişti.

Rus resmi haber kanalı Russia Today (RT), Çeçenistan’ın başkenti Grozny’in meydanında toplanmış ve Ukrayna’ya savaşmaya gitmeye hazır binlerce Çeçen milisini gösteren bir video yayınlamıştı. RT, Putin’den Ukrayna’ya gitmek için emir bekleyen 12 bin Çeçen milis olduğunu iddia etmişti.

 

Rusya yanlısı Çeçenler Kiev'in yakınlarında bekliyor: Son görüntüler geldi ile ilgili etiketler Rusya çeçen ukrrayna kiev
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.