Rusya ve Ukrayna müzakerelere başladı: İlk görüntüler geldi

Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmeler Belarus sınırında başladı. Kremlin Sözcüsü Peskov görüşmelerin sessiz ilerleyeceğini söylemişti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise müzakere masasına ön koşulsuz oturacaklarını açıklamıştı. Öte yandan kritik görüşmeden ilk görüntüler geldi.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi başladı. Ukrayna heyetinde Halkın Hizmetkarı Partisi Grup Başkanı, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Podolyak, Ukrayna’nın Üçlü Temas Grubu heyeti Başkanı birinci yardımcısı Andrii Kostin, Ukrayna milletvekili Rustem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Mykola Tochytskyi yer alıyor.

Rusya ve Ukrayna müzakerelere başladı: İlk görüntüler geldi

UKRAYNA HEYETİ HELİKOPTERLE GELDİ

Ukrayna heyetinin, Ukrayna-Rusya arasında yapılacak müzakerelerin gerçekleşeceği Belarus sınırına geldiği açıklandı. Ukrayna heyeti bölgeye helikopterle geldi.

Rusya ve Ukrayna müzakerelere başladı: İlk görüntüler geldi - Resim : 2

"TALEP VE POZİSYONLAR AÇIKLANMAYACAK, MÜZAKERELER SESSİZCE İLERLEYECEK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov basına yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında başlayan müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin dün başlamamasından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Peskov, “Biliyorsunuz ki heyetimiz orada uzun süredir bekliyor. Müzakereler, Belarus’ta gece de başlayabilirdi. Ancak Ukrayna müzakere masasına şimdi geldi” dedi. Ukrayna ve Rus taraflarının müzakere sürecine ilişkin bir bilgi açıklamayacağını belirten Peskov, “Rusya ve Ukrayna delegasyonu müzakerelere ilişkin talep ve pozisyonlarını açıklamayacak. Müzakereler sessizce ilerleyecek” diye konuştu.

"KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahları kapsayan caydırıcı güçlerini aktif etmesine karşı İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın, “Dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyorlar” açıklamasına cevap veren Kremlin Sözcüsü Peskov, “Farklı düzeydeki çeşitli temsilciler tarafından olası çatışma durumları ve hatta NATO ile Rusya Federasyonu arasında olası çarpışmalar ve çatışmalar hakkında açıklamalar yapıldı. Bu tür açıklamaları kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu açıklamaları yapanların isimlerini vermeyeceğim, ancak birisi İngiltere dışişleri bakanıydı” şeklinde konuştu.

"ÇOK TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

Ukrayna’nın, Rusya’ya karşı kendisini savunabilmesi anlamında Batı’dan verilen silah desteği açıklamalarına yanıt veren Peskov, “Ukrayna topraklarına silah ve mühimmat tedariki son derece tehlikeli ve istikrarsızlaştırıcı bir faktör olabilir ve olacaktır, bu da hiçbir halükarda Ukrayna'da istikrara ve düzenin sağlanmasına katkıda bulunmayacaktır. Uzun vadedeyse, çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir” dedi. Peskov, NATO ile çatışma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna ise “Yorum yok” şeklinde yanıt verdi.

ZELENSKİY: ÖN KOŞULSUZ GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞTIK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy; Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını duyurmuştu.

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı görüşme hakkında bilgi vermişti.

Rusya ve Ukrayna müzakerelere başladı: İlk görüntüler geldi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Belarus görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.