Rusya ve Ukrayna bir kez daha müzakere masasında: İlk açıklamalar geldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4. turu başladı. Görüşmeler öncesinde ve görüşme sırasında iki taraftan açıklamalar geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Ukrayna heyetinin nihai amacının iki ülkenin devlet başkanlarını aynı masada toplamak olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise müzakerelerde elle tutulur bir gelişmenin olmadığını aktardı.

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle başlayan Rusya - Ukrayna savaşında 4. tur müzakereleri bugün yapılıyor. İlk 3 görüşmenin aksine bu sefer çevrimiçi olarak gerçekleştirilen görüşmeler başladı.

RUSYA VE UKRAYNA'DAN AÇIKLAMALAR GELDİ

Görüşme öncesinde ve devamında hem Ukrayna tarafından hem de Rusya tarafından dikkat çeken açıklamalar geldi. Müzakere öncesinde açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Görüşmelerde heyetimizin net bir görevi var: Ukrayna ve Rusya Cumhurbaşkanları toplantısının gerçekleşmesini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmak." dedi. Ukrayna heyetinin başkanı Podolyak da, çevrim içi müzakerelerin aralıksız devam ettiğini söyledi, 4'üncü tur görüşmelerde "ön sonuçların" ele alınacağını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise henüz görüşmelerde elle tutulur bir gelişme yaşanmadığını ancak iki tarafın da ortak noktada buluşmak için adımlar attığı belirtildi.

3. GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Rus ve Ukraynalı heyetler, ilk olarak Belarus'un Ukrayna sınırındaki kenti Gomel'de, 28 Şubat'ta bir araya gelmişti. Yaklaşık 6 saat süren görüşme sonrası Rus heyet, "Genel pozisyonları belirleyebileceğimiz bazı noktalar tanımladık" açıklaması yapmıştı.

İkinci tur görüşme Polonya'nın Brest şehrinde 3 Mart'ta gerçekleşmişti. Orada da sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda görüş birliğine varılmış, sivillerin tahliyesinde olası geçici ateşkes konusunda mutabık kalınmıştı. Üçüncü tur ise Belarus'un Brest kentinde gerçekleşmiş, insani koridorlar konusunda olumlu sonuçlar alınmıştı.

 

Rusya ve Ukrayna bir kez daha müzakere masasında: İlk açıklamalar geldi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.