Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler sürüyor: Kremlin'den ilk açıklama geldi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası iki ülke arasındaki başlayan müzakereler sürüyor. İki ülke, önemli ilerleme kaydedildiğini belirtirken Kremlin ise bir sonuç çıkarmak için çok erken olduğunu söyledi.

Moskova ve Kiev'den gelen heyetler, Rusya ordusu ile Ukrayna arasında yaklaşık üç haftadır devam eden çatışmalara diplomatik bir çözüm bulmak için dört tur müzakere için bir araya geldi.

Her iki taraf da daha önce Pazartesi günü video konferans yoluyla yapılan toplantılarda bir belgenin imzalanabileceğine dair umutlarını dile getirmişti, taraflar "teknik bir duraklama" için görüşmelere ara verildiğini duyurmuştu.

Her iki taraf da hafta sonu ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Rusya'nın müzakerecileri "önemli ilerlemeyi" memnuniyetle karşılarken, önde gelen Ukraynalı bir müzakereci, Moskova heyetinin "ültimatom" vermeyi bırakarak Ukrayna heyetinin tutumunu dikkatle dinlediğini söyledi.

KREMLİN'DEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Rusya-Ukrayna arasında savaş devam ederken Ukrayna'daki ihtilafı çözmek için yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkarmak için çok erken olduğunu söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Çalışma karmaşık, ancak çalışmanın devam ediyor olması başlı başına olumlu. Herhangi bir tahminde bulunmak istemiyoruz. Somut sonuçları bekleyelim" dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler sürüyor: Kremlin'den ilk açıklama geldi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.