Rusya ve Suriye'den, ABD'ye "Terör ordusu" tepkisi!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin YPG-PKK'lı teröristlerden düzenli ordu kurma girişimine tepki gösterdi. Lavrov, bu oluşumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Bu hareketin Suriye'nin bölünmesine yol açacağını söyledi. Lavrov, Türkiye'nin de İdlib'de gözlem noktaları kurma çalışmasını hızlandıracağını umduğunu belirti. Suriye ise YPG ordusunu ülkenin egemenliğine açık saldırı olarak niteledi. Açıklamada "Suriye ordusu, ülkedeki herhangi bir ABD ve onun araçlarının varlığına son vermeye kararlıdır" ifadesi kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de rejimi değiştirmek isteyen gruplara yardım ettiğini söyledi. Rus bakan, ABD destekli grupların kontrol ettiği bölgenin Suriye'nin bölünmesine neden olabileceğini belirtti.

Lavrov, "Bu oluşum uluslararası hukuka aykırı ayrıca bu hareket Suriye'nin bölünmesi yol açacaktır. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" dedi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, terör örgütü PKK öncülüğündeki 30 bin kişilik birliğin Türkiye ve Irak sınırlarıyla Fırat Nehri kıyısına konuşlandırılacağını dün açıklamıştı.

Rus Bakan, Türkiye'nin İdlib'de gözlem noktaları kurma işlemini hızlandıracağını umduğunu da söyledi.

Lavrov, "Türk meslektaşlarımızın, İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin çevresine geri kalan gözlem noktalarını yerleştirmeyi de olabildiğince yakın bir zamanda tamamlamasını bekliyoruz. Zira şimdiye kadar sanırım 3 gözlem noktası oluşturdular. Toplam sayılarıysa 20 olmalı. Bu, yöneticilerimizin temasları sırasında konuşuldu. Bize bu işin hızlandırılacağına dair garanti verdiler. Bunun, İdlib'deki durumun istikrar kazanmasına yardımcı olacağını umuyorum." dedi.

SURİYE'DEN ABD'YE YPG TEHDİDİ

Suriye hükümeti ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yeni bir silahlı güç oluşturmasını ülkenin egemenliğine "açıktan bir saldırı" olarak niteledi.

Resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan adı açıklanmayan bir yetkili, "Amerikan yönetiminin yaptığı şey ülkeleri parçalamak ve krize yönelik çözümleri engellemek için bölgedeki yıkıcı politikası bağlamında ortaya çıkıyor" dedi.

Suriye yönetimi "Suriye ordusu, ülkedeki herhangi bir ABD ve onun araçlarının varlığına son vermeye kararlıdır" ifadesi kullanıldı.

Rusya ve Suriye'den, ABD'ye "Terör ordusu" tepkisi! ile ilgili etiketler Sergey Lavrov İdlib ABD YPG rusya dışişleri bakanı terör ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.