Rusya, Ukrayna'da ele geçirdiği bölgelerde Rus vatandaşlığı veriyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Devlet Başkanı Putin, imzaladığı kararname ile birlikte Rus kontrolündeki Ukrayna bölgelerinde yaşayanlara Rus vatandaşlığı verilmesini kolaylaştırmıştı. 11 Haziran'da başlayan uygulama sonrası Zaporijye bölgesinde 70 binden fazla Ukraynalı Rus vatandaşlığı için başvurdu. Putin ayrıca 11 Temmuz'da Ukrayna'nın tüm bölgelerindekilerin Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırma yönündeki kararı imzalamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tüm Ukraynalılara Rus vatandaşlığı verilmesini kolaylaştıran kararı imzalamasıyla Ukrayna'nın ele geçirilen bölgelerinde Rus vatandaşlığına müracaat edenlere pasaport veriliyor.

Ukrayna'nın Melitopol ve Herson kentlerinde 11 Haziran'da Rus pasaportu dağıtılmaya başlandı.

Rus basınında çıkan haberlere göre, Zaporijye bölgesinde 70 binden fazla Ukraynalı Rus vatandaşlığı için başvuruda bulundu.

Rusya, Ukrayna'da ele geçirdiği bölgelerde Rus vatandaşlığı veriyor

Putin, 2019'da imzaladığı kararla Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırmıştı. Ukrayna'nın Herson ve Zaporijya bölgelerinde yaşayanlar da 25 Mayıs'ta buna dahil olmuştu.

Putin ayrıca 11 Temmuz'da Ukrayna'nın tüm bölgelerindekilerin Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırma yönündeki kararı imzalamıştı.

Rusya, Ukrayna'da ele geçirdiği bölgelerde Rus vatandaşlığı veriyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna vatandaşlık
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.