Rusya, Ukrayna sınırına ‘kan’ göndermeye başladı!

Üç ABD’li yetkili, Reuters’e verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna yakınlarındaki askeri yığınağının, yaralıları tedavi etmesine izin verecek diğer tıbbi malzemelerle birlikte kan tedarikini de kapsayacak şekilde genişlediğini söyledi.

Rusya'nın son sevkiyatı, silah ve askerden daha çok dikkat çekti: kan.

Mevcut ve eski ABD’li yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in buna karar vermesi halinde Moskova’nın bir işgale hazır olup olmayacağını belirlemede kan temini gibi somut göstergelerin kritik önem taşıdığını söylüyorlar.

ABD'NİN UYARILARINA SOMUT BİR BAĞLAM EKLİYOR

Anonimlik koşuluyla konuşan ABD’li yetkililerin kan kaynaklarının ifşa etmesi, Rusya’nın sınırlarına yakın 100.000’den fazla askeri bir araya toplarken Ukrayna’yı yeni bir işgale hazırlayabileceğine dair artan ABD uyarılarına somut bir bağlam ekliyor.

Bu uyarılar arasında ABD Başkanı Joe Biden’in bir Rus saldırısının muhtemel olduğu yönündeki öngörüsü ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Rusya’nın “çok kısa sürede” Ukrayna’ya yeni bir saldırı başlatabileceği yönündeki açıklamaları yer alıyor.

Pentagon daha önce Rusya’nın birikiminin bir parçası olarak “tıbbi destek” konuşlandırıldığını kabul etmişti. Ancak kan kaynaklarının ifşa edilmesi, uzmanların Rus saldırı hazırlığını belirlemek için kritik olduğunu söylediği bir ayrıntı ekliyor.

'ELİNİZDE BU OLMADAN SALDIRI GERÇEKLEŞTİREMEZSİNİZ'

Şu anda Avrupa Politika Analizi Merkezi araştırma enstitüsünde görev yapan emekli bir ABD generali olan Ben Hodges, “Bu, bir saldırı olacağını garanti etmez, ancak elinizde bu olmadıkça bir saldırı gerçekleştirmezsiniz” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yazılı bir yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Beyaz Saray sözcüsü, Rusya’nın ortaya çıkan kan tedariki hareketi hakkında yorum yapmadı, ancak ABD’nin Rusya’nın savaş hazırlığı konusunda tekrar tekrar kamuoyuna yaptığı uyarılara dikkat çekti.

PENTAGON AÇIKLAMA YAPMADI

Pentagon istihbarat değerlendirmelerini tartışmayı reddetti.

Kan sevkiyatı hakkında konuşan üç ABD’li yetkili, özellikle ABD’nin Ukrayna sınırındaki kan hareketlerini ne zaman tespit ettiklerini söylemeyi reddetti. Ancak, bu üç kaynaktan ikisi sevkiyatın son haftalarda olduğunu söyledi.

Rus yetkililer defalarca işgal planlarını yalanladı. Ancak Moskova, Kiev’in Batı ile yakınlaşan bağlarının tehdidi altında hissettiğini söylüyor.

 

Kaynak: M5

Rusya, Ukrayna sınırına ‘kan’ göndermeye başladı! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş Kan sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.