Rusya-Ukrayna görüşmesi 6 saat sürdü!

Rusya ve Ukrayna arasında Belarus'ta gerçekleştirilen müzakere 6 saatin ardından sona erdi. Ukrayna heyeti, müzakerede Kırım ve Donbas dahil Ukrayna topraklarındaki tüm Rus güçlerinin çekilmesini talep etti. Heyetlerin ikinci tur görüşmelerden önce, hükümetlerine danışmak için başkentlerine dönecekleri belirtildi. Rus yetkili, "Önümüzdeki günlerde 2. tur görüşme olacak" dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklama da ise Rusya'nın hala aşırı önyargılı olduğu aktarıldı.

Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi sona erdi. Görüşme 6 saat sürdü. 

HEYETLER BAŞKENTLERİNE DÖNÜYOR

Heyetlerin ikinci tur görüşmelerden önce, hükümetlerine danışmak için başkentlerine dönecekleri belirtildi.

"2. TUR GÖRÜŞME OLACAK"

Rus yetkili, "Önümüzdeki günlerde 2. tur görüşme olacak" dedi. Ukrayna tarafından yapılan açıklama da ise Rusya'nın hala aşırı önyargılı olduğu aktarıldı.

GÖRÜŞMELER BELARUS SINIRINDA YAPILDI

Görüşmeler için seçilen adres ise Kiev yönetiminin ilk başta reddettiği Belarus sınırı oldu.

Ukrayna heyetinde, Ukrayna Savunma Bakanı, iktidardaki Halkın Hizmetkarı partisi lideri ve Dışişleri Bakan Yardımcısı yer aldı. Rusya heyetinde de Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Belarus Büyükelçisi Boris Grızlov ve Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy yer aldı.

 

Rusya-Ukrayna görüşmesi 6 saat sürdü! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.