Rusya Ukrayna arasında gerilim

Rusya ve Ukrayna’nın sınırlara yaptıkları askeri yığınak ile savaşa hazır duruma geldikleri iddia ediliyor. Ukrayna'da askeri alarm verildiği ifade edilirken, Rusya’da ise savaşçılar bombardıman uçakları ve helikopterlerde hareketlilik yaşandığı hatta Sırp gönüllülerin Rusya için cepheye akın ettikleri belirtiliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri anlaşamayan Rusya ve Ukrayna, bir kez daha karşıya karşıya geldi.

UKRAYNA OPERASYONA HAZIR

İddialara göre, Rusya ve Ukrayna’nın sınırlara yaptıkları askeri yığınak ile savaşa hazır duruma geldikleri öne sürüldü. Ukrayna'da askeri alarm durumuna geçti. Ukrayna Genelkurmay Başkanı bazı risklerin olduğunu ancak Donbas'ta operasyon yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

AÇIKLANMAYAN SAVAŞ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Rusya’da ise savaşçılar bombardıman uçakları ve helikopterlerde hareketlilik yaşandığı belirtiliyor.

SuperHaber’in elde ettiği Rusya ve Ukrayna’nın savaş hazırlıklarının detayları ise şöyle:

Rusya Federasyonu’nun güneyinde bulunan Krasnodar bölgesinde, Ukrayna sınırına çok yakın olan Su-25 SM uçakları, Su-27 ve Su-30 SM avcı savaş uçakları, Su-34 bombardıman uçakları, Ka-52 Alligator saldırı helikopterleri, Mi-28N Gece Avcısı ve Mi-35M Mi-8AMTSh “Terminatör” helikopterleri bölgeye gönderiliyor.

RUSYA UKRAYNA SINIRINDA ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Yine iddialara göre, Rusya Ukrayna kıyısında alarm durumuna geçerken Karadeniz bölgesindeki tatbikatı gözlemliyor ve Norveç kıyılarında da önleme uçuşları yapıyor.

Bu arada Sırbistan’dan Sırp keskin nişancıların Rus nüfusun ağırlıkta olduğu Donbass bölgesinde savaşa katılmak için hareket ediyor. Öte yandan, Rusya'nın Norveç kıyılarında uçan bombardıman uçağına ise MİG-31'ler eşlik ettiği öne sürüldü.

Rusya Ukrayna arasında gerilim ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna gerilim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.