Rusya-Ukrayna arasında 2. müzakere: İnsani koridorda uzlaşıldı

Ukrayna ve Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turu Belarus sınırındaki Brest kentinde başladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak, "Ukrayna tarafı olarak istediğimiz ateşkes, barış ve sürekli ateş altında olan köy ve şehirlerdeki insanların çıkarılabilmesi için insani koridor oluşturma" dedi. Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerenin 2’inci turu sona erdi

Rusya, 24 Şubat’ta saldırı başlattığı Ukrayna ile ikinci kez masaya oturdu. İlk görüşmede olumlu sonuç alamayan Ukrayna ve Rusya heyetleri, müzakere görüşmelerinin ikinci turu için Belarus'un Brest kentinde bir araya geldi. Ukraynalı heyetin askeri kıyafetleri ile olması ve Rus heyetin tokalaşmak üzere el uzatan taraf olması dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna arasında 2. müzakere: İnsani koridorda uzlaşıldı

"ATEŞKES, BARIŞ, İNSANİ KORİDOR"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak bugünkü müzakerelerin amacını açıklayarak, "Rus heyetle müzakereler başladı. Ukrayna tarafı olarak istediğimiz ateşkes, barış ve sürekli ateş altında olan köy ve şehirlerdeki insanların çıkarılabilmesi için insani koridor oluşturma" ifadelerini kullandı.

İNSANİ KORİDOR OLUŞTURULMASINDA UZLAŞIYA VARILDI

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerenin 2’inci turu sona erdi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerinin 2’inci turu hakkında, “Müzakerelerin ikinci turu sona erdi. Ne yazık ki, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sonuçlar henüz mevcut değil” ifadelerini kullanarak, insani yardım koridoru oluşturulması konusunda uzlaşıya varıldı. 

Rusya-Ukrayna arasında 2. müzakere: İnsani koridorda uzlaşıldı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna savaşı rusya-ukrayna müzakere

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.