Rusya son sözü söyledi! Putin: Karabağ Azerbaycan’ındır!

Ermenistan’ın Karabağ üzerindeki hayalleri sona erdi.Rusya Devlet Başkanı Putin, Doğu Ekonomik Forumu'nun Genel Kurulu’nda konuştu. Putin konuşmasında Karabağ için son sözü söyleyerek, Azerbaycan’ın Karabağ üzerindeki egemenliğini kabul etti ve ”Bu durumu Prag’da Ermeniler bizzat belirledi.”dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan’ın günlerden beri süren Karabağ ile ilgili çeşitli oyunları ve politikaları gerginlik yaratmıştı.


ERMENİSTAN’IN KARABAĞ HAYALLERİ SONA ERDİ!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Doğu Ekonomik Forumu'nun Genel Kurulu’ndaki konuşmasın da,Karabağ üzerindeki egemenliğin Azerbaycan’da olduğunu söyledi. Putin bu durumun Ermenistan tarafından belirlenerek kabul edildiğini “Prag açıklamalarında bunu kağıt üzerinde not ettiler. Bütün sorunun ana unsuru olan Karabağ'ın statüsü bizzat Ermenistan tarafından belirlendi.”diyerek ifade etti.

PUTİN SON SÖZÜ SÖYLEDİ!

Rusya lideri Vladimir Putin,Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu panel toplantısında soruları yanıtladı. Putin,Karabağ ile ilgili soruya,”Şimdi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bana, Ermenistan'ın Karabağ'ın bizim olduğunu kabul ettiğini zaten bildiğinizi, Karabağ'ın statüsü meselesinin artık mevcut olmadığını, çözüldüğünü söylüyor. Ermeni liderliği bunu açıkça ilan etti, 1991 yılına kadar Azerbaycan SSR topraklarının tamamını tanıdı ve Karabağ'ın da dahil olduğu rakamdan (86,6 bin km2) bahsetti. Olan oldu ve bu bizim kararımız değildi.Bu Ermeni yetkililerin kararıdır.”dedi.

“KARABAĞ’IN STATÜSÜNÜ BİZZAT ERMENİLER BELİRLEDİ”

Putin konuşmasının devamında ise, ”Eğer öyleyse (Azerbaycan'dan) bize Karabağ konusunda bir şeyler yapmak istiyorsanız artık tüm sorunları bizimle ikili bazda çözmeniz gerektiğini söylüyorlar. Ne söyleyebiliriz? Eğer Ermenistan Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanıdıysa burada söylenecek bir şey yok.

Elbette burada başka sorular da ortaya çıkıyor.İnsani bileşenle, barış güçlerimizin görevleriyle ilgili - bu doğru.Tabii hala yürürlükte ama insani meseleler, etnik temizliğin önlenmesi elbette ortadan kalkmış değil, buna tamamen katılıyorum.Azerbaycan yönetimi, bize her zaman söyledikleri ve hâlâ da anlatmaya devam ettikleri gibi, herhangi bir etnik temizliğin yapılmasıyla ilgilenmiyor, tam tersine sürecin yumuşak bir şekilde ilerlemesiyle ilgileniyor.Ermenistan Karabağ'ı Azerbaycan'ın parçası olarak tanırsa neyden bahsediyoruz?" Bütün sorunun ana unsuru olan Karabağ'ın statüsü bizzat Ermenistan tarafından belirlendi. Bütün sorun bu."şeklinde konuşarak yanıtladı.

Rusya son sözü söyledi! Putin: Karabağ Azerbaycan’ındır! ile ilgili etiketler Rusya Putin Ermenistan Karabağlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.