Rusya sınıra asker yığmaya devam ediyor: Son uydu görüntüleri geldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim her geçen gün tırmanırken bölgeden yeni haberler geldi. Paylaşılan son uydu görüntülerine göre, Rusya, Belarus-Ukrayna sınırına asker yığmaya devam ediyor. Öte yandan Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların düzenlediği saldırılarda bir Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararı sonrası bölgedeki gerilim her geçen gün tırmanıyor. Başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere bazı ülkeler Moskova yönetimine yaptırım kararıları alırken çok sayıda ülke yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu kaydetti.

Rusya sınıra asker yığmaya devam ediyor: Son uydu görüntüleri geldi

Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik her geçen gün olası bir savaşa doğru giderken ortaya çıkan son görüntüler tedirginliği artırdı. ABD'li şirket Maxar Technologies'in paylaştığı uydu görüntülerine göre Rusya, Belarus sınırına asker yığmaya devam ediyor.

Rusya sınıra asker yığmaya devam ediyor: Son uydu görüntüleri geldi - Resim : 2

Uydu görüntülerine göre Rusya, Belarus-Ukrayna sınırına çok yakın bir noktaya yüzlerce askeri araç ve çok sayıda asker yığdı.

Rusya sınıra asker yığmaya devam ediyor: Son uydu görüntüleri geldi - Resim : 3

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Belarus ile gerçekleşen askeri tatbikat sonrası bölgedeki güçlerini çekmeye başlayacağını açıklamasına rağmen ortaya çıkan görüntüler krizin ciddiyetini ortaya koydu.

Rusya sınıra asker yığmaya devam ediyor: Son uydu görüntüleri geldi - Resim : 4

Öte yandan aynı bölgeye askeri hastane kurulduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

UKRAYNA'NIN DOĞUSUNDA SALDIRILAR SÜRÜYOR: BİR UKRAYNA ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya, Ukrayna sınırına asker göndermeye devam ederken, ülkenin doğusunda ayrılıkçı güçlerin saldırıları sürüyor. Ukrayna ordusu, ayırılıkçıların son 24 saatte düzenlediği bombalı saldırılarda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu güçleri, Rus yanlısı ayrılıkçıların son 24 saatte 96 saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, bu saldırılarda havan topu ve roket kullanıldığını kaydetti.

Kiev yönetimi, Rusyayı şiddeti kışkırtmakla suçlayarak Doğu Ukrayna'yı resmen bağımsız olarak tanımak ve birliklerini bölgeye taşımak için bir bahane olarak kullandığını ve Batı'nın büyük bir savaşa yol açabileceğinden korktuğu bir krizi hızlandırdığını söyledi.

Rusya sınıra asker yığmaya devam ediyor: Son uydu görüntüleri geldi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Belarus asker sınır
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.