Rusya Savunma Bakanı Şoygu günler sonra ilk kez konuştu: İşgaldeki son durumu değerlendirdi

Ukrayna'daki savaşın başlaması sonrası uzun süre ortalıkta görünmeyen ve hakkında çeşitli iddiaların ortaya atıldığı Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan açıklama geldi. Günler sonra ilk kez konuşan Şoygu, Ukrayna'daki son durumu değerlendirdi. Bakan Şoygu, Ukrayna'nın doğusunu özgürleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sağlık durumu ile ilgili endişeler süren ve hakkında her gün ilginç iddialar ortaya atılan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bugün bir açıklama yaparak Ukrayna'daki son durumu değerlendirdi.

Şoygu açıklamasında Rusya'nın operasyonu ile Doğu Ukrayna'yı özgürleştirmeye çalıştığını belirterek "Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini özgürleştirme planımızı kademeli olarak uyguluyoruz" dedi.

BATI OPERASYONU UZATMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre açıklamasında Batı'yı Kiev'e silah vererek çatışmayı uzatmakla suçlayan Şoygu, "ABD ve diğer Batılı ülkeler Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunu uzatmak için her şeyi yapıyor" dedi.

ŞOYGU NEREDE? İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Rusya Savunma Bakanı Şoygu gerek Putin’in yakın dostu olması gerekse Ukrayna savaşındaki önemli rolü nedeniyle göz önünde olan bir figürdü. Ancak bakanın bir süredir ortalarda gözükmemesi hakkında pek çok iddia ortaya atılmasına neden oldu.

Şoygu'nun bir kalp krizi geçirdiği, Putin tarafından zehirlendiği ve savaşı Rusya'dan uzakta bir sığınakta yönettiğine dair iddialar hala konuşulurken Rus bakan kameralar önüne çıkmadan yazılı açıklama yapmakla yetiniyor.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu günler sonra ilk kez konuştu: İşgaldeki son durumu değerlendirdi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna şoygu savunma bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.