Rusya, Polonyalı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 5 gün verdi!

Rusya’da, 45 Polonyalı diplomatın "istenmeyen adam" ilan edilmesinin ardından diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 5 gün süre verildi. Birçok Batılı ülke, geçtiğimiz günlerde yüzlerce Rus diplomatı ülkelerinden, deyim yerindeyse 'kovduklarını' açıklamıştı.

Rusya, aralarında konsolosların da bulunduğu 45 Polonyalı diplomatı "istenmeyen adam" ilan etti.

Diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 13 Nisan'a kadar süre verildi. Karar, Polonya'nın Moskova Büyükelçisi Krzysztof Krajewski'nin Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrılmasının ardından geldi.

RUSYA'NIN DİPLOMATLARININ İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLMESİNE TEPKİSİ

Polonya Dışişleri Bakanlığı ise 23 Mart'ta Rus diplomatik temsilciliği çalışanlarının, Polonya yasaları ve Viyana Sözleşmesine aykırı şekilde diplomat statüyle bağdaşmayan casusluk faaliyetleri gösterdikleri gerekçesiyle 45 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karar vermişti.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Rusya, Polonyalı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 5 gün verdi! ile ilgili etiketler Polonya Rus diplomat istenmeyen adam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.