Rusya, PKK/YPG'ye 40 araçlık silah yolladı

ABD’den sonra, Rusya’nın da PKK/PYD’ye silah yardımı yaptığı ortaya çıktı. İddialara göre, Rusya PKK/YPG'nin elinde bulunan Kamışlı'daki askeri noktalarına 40 araçlık askeri ve lojistik destek yaptı. Türkiye’nin Rusya’nın bölücü terör örgütünün kontrolünde olan Kamışlı’ya yolladığı mühimmatı sessizce izlediği belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri bölücü terör örgütleri ile mücadele eden Türkiye’nin, kararlı tavrı devam ediyor. Ancak başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çeşitli devletler PKK/YPG’ye yaptığı silah yardımlarını sürüyor.

AMERİKA’DAN SONRA RUSYA DA PKK/YPG’YE SİLAH YOLLADI!

SuperHaber’in yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Amerikalılardan sonra, Rusya’nın da terör örgütüne silah yardımı yaptığı ortaya çıktı. Yerel kaynaklara göre, Rusya’nın silah sevkiyatı önceki gece yarısı gerçekleşti.

İddialara göre Rusya, Suriye'nin kuzey doğusunda PKK/YPG'nin elinde bulunan, Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan Kamışlı'daki askeri noktalarına, 40 araçlık askeri ve lojistik destek yaptı. Yine yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, bölücü terör örgütüne yollanan 40 araçlık silahların, bomba ve bomba yapımında kullanılan patlayıcı maddeler ile çeşitli mühimmatlar olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE SESSİZCE TAKİP EDİYOR!

Türkiye’nin Rusya’nın bölücü terör örgütünün kontrolünde olan Kamışlı’ya yolladığı yaklaşık 40 araçlık mühimmatı sessizce izlediği belirtildi.

SÖZDE ÖZ YÖNETİMDEN DEMOKRATİK İSLAM AKADEMİSİ!

Öte yandan PKK/YPG’nin,bölgede bulunan sünni aşiretleri kendi yanına çekmek için sinsi bir çalışma başlattığı belirlendi. Örgüte bağlı sözde öz yönetimin, kontrol altında tuttuğu bölgelerde, ”Demokratik İslam Akademisi” kurduğu tespit edildi. Örgütün akademiyi kadınlı,erkekli karışık Demokratik İslam eğitimi olarak kurması dikkat çekti.

Rusya, PKK/YPG'ye 40 araçlık silah yolladı ile ilgili etiketler ABD PKK Rusya terör örgütü silah yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.