Rusya, nükleer silahlarla donanmış gemilerini konuşlandırdı!

Norveç, Rusya'nın 30 yıl sonra ilk kez taktik nükleer silahlarla donanmış gemileri konuşlandırdığını söyledi. Norveç’in korkutan raporu, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden savaşının bir yılını doldurmasına günler kala geldi…

Norveç istihbarat raporuna göre Rusya, otuz yıl sonra ilk kez Baltık Denizi'nde taktik nükleer silahlı gemileri konuşlandırmaya başladı. The New Voice of Ukraine'in bildirdiğine göre, Norveç İstihbarat Servisi tarafından 13 Şubat'ta yayınlanan yıllık raporda, gemilerin Rusya'nın Kuzey Filosuna ait olduğu belirtiliyor.

Raporda, filonun savaş gemilerinin Sovyet döneminde düzenli olarak nükleer silahlarla denize açıldığı, ancak Rusya Federasyonu'nun bunları ilk kez konuşlandırdığı belirtildi. Açıklamada, "Nükleer potansiyelin kilit kısmı, Kuzey Filosunun denizaltıları ve yüzey gemilerinde bulunuyor" denildi. Norveç tarafından yayınlanan rapor üzerine Ukrayna harekete geçti.

NÜKLEER SİLAHLAR HEM UKRAYNA’YA HEM NATO’YA BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYOR

Rusya, nükleer silahlarla donanmış gemilerini konuşlandırdı!

"Taktik nükleer silahlar, NATO ülkelerinin dahil olabileceği çeşitli operasyonel senaryolarda özellikle ciddi bir tehdit oluşturuyor." İstihbarat raporu, Rusya'nın Norveç'i tehdit edebilecek denizaltı yeteneklerine, uydusavar silahlarına ve siber yeteneklere de sahip olduğunu ekledi.

Rapor, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden savaşının 1 yılını doldurmasına 10 gün kala yayınlandı. Norveç istihbarat raporu, gemilerin konuşlandırılmasının Rusya'nın Ukrayna, Norveç ve NATO için tehdit oluşturmaya devam edeceğini ima ettiğini belirtti.

ZELENSKY’DEN NATO’YA ÇAĞRI: HIZ , İNSANLARIN HAYATINI KURTARIR

Açıklamada, "Rusya ile Batı arasında devam eden gerilimler, Rusya'nın NATO ve dolayısıyla Norveç için en büyük nükleer tehdit olmaya devam edeceği anlamına geliyor" denildi. Yerel bir savaşın Rusya, ABD, NATO ve Norveç'in doğrudan askeri müdahalesiyle daha geniş bir çatışmaya dönüşebileceği göz ardı edilemez.

Ukrayna, NATO ve savunma bakanları Çarşamba günü ikinci bir toplantı yaparken, yayınlanan rapor büyük bir dikkat çekti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Çarşamba günü başlanan ve iki gün devam eden müzakereler için Brüksel'de toplanan NATO savunma şeflerine “İşte hız, bu yüzden çok önemli.” Açıklamasını yaptı.

Zelensky, “Hız savaş ortamında şudur: Kararları belirlemek, kararları uygulamak ve müttefik olmak! Hız, insanların hayatını kurtarır.” Dedi. Rusya, son haftalarda güney ve doğu Ukrayna'nın bir kesiminde saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Rusya, nükleer silahlarla donanmış gemilerini konuşlandırdı! ile ilgili etiketler nükleer silah Rusya Ukrayna NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.