Rusya lideri Putin'e tutuklama kararı! Rusya'dan cevap geldi: "Bu kararın bizim için önemi yok"

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e savaş suçu işlediği iddiasıyla tutuklama kararı çıkardı. Rusya'dan açıklama geldi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Vladimir Putin için harekete geçti. Mahkeme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaş suçu işlediği iddiasıyla tutuklama kararı çıkardı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi internet sitesinden yapılan açıklamada, soruşturmanın daha iyi şekilde yürütülmesi ve mağdurların korunması için Putin hakkındaki tutuklama kararının ve yakalama emrinin gizlice verilmesinin düşünüldüğü fakat bunun kamuoyuna açıklanması durumunda gelecekte benzer suçların önüne geçilmesi ihtimali nedeniyle kararın duyurulmasının istendiği belirtildi.

RUSYA MAHKEMEYİ TANIMIYOR

Rusya, ICC'ye taraf olan ülkelerden biri değil. Bu nedenle mahkemeyi tanımıyor.

"BU YALNIZCA BİR BAŞLANGIÇ"

Kararın ardından Ukrayna'dan açıklama geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, "Bu karar yalnızca bir başlangıç" değerlendirmesinde bulundu.

"BU KARARIN BİZİM İÇİN ÖNEMİ YOK"

Rusya ise, mahkemenin kararını tanımadıklarını belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu kararın bizim için önemi yok." ifadelerine yer verildi.


.

 

 

 

Rusya lideri Putin'e tutuklama kararı! Rusya'dan cevap geldi: "Bu kararın bizim için önemi yok" ile ilgili etiketler Vladimir Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.