Rusya, Kanada Başbakanı Trudeau dahil 313 kişiyi yaptırım listesine aldı

Kanada’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının ardından Rusya da uygulanan yaptırımlara karşılık verdi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun da dahil olduğu 313 kişi yaptırım listesine alındı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil birçok yetkili ismi yaptırım listesine alan Kanada’ya, Rusya’dan karşılık geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ve Kanada Savunma Bakanı Anita Anand da dahil 313 kişinin yaptırım listesine alındığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bu adım, zorunlu nitelikte olup sabrımızı bu kadar uzun süredir test eden mevcut Kanada rejiminin aşırı düşmanlığına yanıt olarak atıldı. İster Rus diplomatik misyonlarına yönelik saldırılar, ister hava sahasının kapatılması veya Kanada'nın da zararına olacak şekilde ikili ekonomik bağları fiilen koparması olsun kaçınılmaz olarak kararlı bir tepki alacaktır” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yaptırım listesine alınan Kanadalı milletvekilleri ve yetkililerin isimleri sıralanırken, söz konusu kişilere Rusya’ya giriş yasağı konuldu.

KANADA 15 RUS YETKİLİYE YAPTIRIM UYGULAMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Kanada parlamentosunda hitabı öncesinde Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle 15 Rus yetkiliye daha yaptırım uyguladığını ifade etmişti.

Joly, "Başkan Putin, yasadışı ve haksız işgalini ilerletmeyi seçti. Aynı zamanda anlamsız şiddeti derhal sona erdirerek ve güçlerini geri çekerek bunu sona erdirme seçimini de yapabilir. Rus liderliğinin gidişatı değiştirmemesi halinde Kanada daha fazla adım atmaktan çekinmeyecektir" demişti.

 

Rusya, Kanada Başbakanı Trudeau dahil 313 kişiyi yaptırım listesine aldı ile ilgili etiketler Kanada Rusya Yaptırım Justin Trudeau
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.