Rusya Donetsk'te hastaneyi vurdu: 4 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna'da askeri operasyon başlatan Rusya Donetsk'te bir hastaneyi vurdu. Ukrayna'dan gelen açıklamada hastanede 4 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken çatışmalardan sivil halk da ciddi şekilde etkileniyor. Ukrayna, Rusya'nın 200'ün üzerinde saldırı gerçekleştirdiğini duyururken Rus bombalarının hedeflerinden birinin de hastane olduğu ortaya çıktı.

RUSYA HASTANEYİ VURDU

Reuters haber ajansı, Rus ordusunun ayrılıkçı Donetsk bölgesinde bir hastayi vurduğunu duyurdu. Habere göre olayın ardından 4 kişi öldü.

BELARUS'TAN 4 FÜZE FIRLATILDI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Belarus bölgesinden ülkesine 4 balistik füze ateşlendiğini duyurdu. Zalujnıy, Facebook'tan yaptığı açıklamada, Belarus bölgesinden Ukrayna'nın güneybatısı yönüne 4 balistik füze ateşlendiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbas'a askeri harekat emrini verdi.

Putin, Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, "Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak" dedi.

Vladimir Putin ayrıca dışarıdan gelecek müdahalelere karşılık verileceğini de söyledi. Rus lider Ukrayna askerlerine silah bırakma ve çekilme çağrısı yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise kendilerini kanlarının son damlasına kadar savunacaklarını belirterek ülke genelinde sıkı yönetim ilan etti.

Rusya Donetsk'te hastaneyi vurdu: 4 kişi hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Hastane donetsk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.