Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kırım ve Donbas konusunda daha anlayış gördük

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov "Görüşmelerde ilerleme var, Ukrayna'nın tekliflerine yanıt hazırlıyoruz. Kırım ve Donbas konusunda daha anlayış gördük" dedi.

Rusya Ukrayna savaşı birinci ayını geride bırakırken İstanbul'da gerçekleşen tarihi zirve sonrası taraflardan olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile barış görüşmelerinin devam edeceğini açıkladı.

Ukrayna'nın tekliflerine yanıt hazırladıklarını belirten Lavrov, Ukrayna tarafının Kırım ve Donbass konusunda daha anlayışlı olduğunu dile getirdi.

İSTANBUL'DA RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERESİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Rusya-Ukrayna müzakereleri gerçekleşmişti.

Toplantı, Rusya ve Ukrayna taraflarının hem heyet başkanları hem de heyetler arası görüşmelerinin ardından sona ermişti.

Görüşmelere Rus iş insani Roman Abramoviç de katılmıştı. Rusya ve Ukrayna'da arabuluculuk çalışmaları yürüten Abramoviç, ay başında Moskova ve Lviv'de temaslarda bulunmuştu.

Görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bazı konularda uzlaşı ve ortak anlayışa varıldı. Müzakerelerin başlamasından bu yana en anlamlı ilerleme bugün kaydedildi. Daha zor meselelerin üst seviyelerde ele alınacağını görüyoruz. Bundan sonraki süreçte her iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının bir araya gelerek ortak anlayışa son şeklini vermeleri öngörülmektedir. Ardından her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının bir araya gelmeleri gündemdedir" demişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kırım ve Donbas konusunda daha anlayış gördük ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Kırım Lavrov donbas görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.