Rusya devreye girdi Esed ve YPG anlaştı

Suriye’de rejim güçleri ile YPG arasında ateşkes ve silahlı güçlerin kentten ayrılmasını içeren anlaşma sağlandı.

Suriye’nin kuzeyindeki Haseke kentinde yaklaşık bir haftadır çatışan rejim güçleri ve terör örgütü YPG arasında anlaşma sağlandı. Yapılan açıklamada, anlaşmanın ateşkes ve tüm silahlı güçlerin kentten çekilmesini içerdiği kaydedildi. Ateşkesin ise TSİ 14.00 sıralarında başladığı aktarıldı.

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, geçtiğimiz hafta YPG ile rejim güçleri arasında patlak veren çatışmalarda YPG’nin Haseke kentinin neredeyse tamamını kontrol ettiğini ifade etti.

'RUSYA ARACILIK ETTİ' İDDİASI

Ateşkes kararı, hem Suriye devlet televizyonu, hem de YPG tarafından kduyuruldu. Lübnan merkezli, Hizbullah'a yakın Al Mayadeen televizyon kanalı, Esad hükümeti ve YPG arasında varılan ateşkesin Rusya'nın aracılığıyla yapıldığını iddia etti.

Reuters'ın haberinde "Mansour bu sonucu özerkliklerini güvence altına almak ve Suriye savaşına federal bir çözüm bulunmasını isteyen Kürt gruplar için "ileri bir adım" olarak değerlendirdi" denildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre rejim medyasının haberinde, "PYD" yerine "PKK" ifadesini kullanması ve uzlaşmaya ilişkin ayrıntı vermemesi dikkati çekti.

PYD'nin sosyal medya hesaplarında ise rejimle sağlanan "ateşkes"e göre, Haseke'de ele geçirdiği yerlerin PYD'nin kontrolünde kalacağı, rejimin tüm askerlerini şehrin dışına taşıyacağı, kent merkezindeki güvenli bölgede yalnızca sivil polis gücü kalacağı iddia edildi.

Rusya devreye girdi Esed ve YPG anlaştı ile ilgili etiketler YPG Esed Rusya Esad ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.