Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş karar: Kısmi askeri seferberlik ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin'in ulusa sesleniş konuşmasında söylediği "Toprak bütünlüğümüzü savunmak için her türlü silahı kullanırım" sözü 'nükleer silah hamlesi' ihtimalini gündeme getirdi.

Ukrayna'yı işgale devam eden Rusya'dan flaş bir açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin yaptığı açıklamada Batı ülkelerinin bölgede barış istemediğini belirterek Sovyetler Birliği'nin 1991'de dağılmasına atıf yaptı.

Ulusa sesleniş konuşması yapan Putin'in açıklamaları şöyle:

"Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek, doğrudan 1991'de SSCB'yi böldüler, ve şimdi Rusya için zaman geldi.

Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek. Özel operasyonun ana hedefleri değişmedi, Luhansk tamamen kurtarıldı, Donetsk ise kısmen...

Donbas'taki müttefik kuvvetler, Donetsk topraklarını adım adım özgürleştiriyor, sistemli bir şekilde hareket ediyor, personeline sahip çıkıyorlar.

Batı, 2014'te bir savaş başlatarak Ukrayna halkını savaş topuna dönüştürdü. Batı Ukrayna ve Rusya arasında barış istemiyor.

Ukrayna'da önleyici bir askeri operasyon kararı kesinlikle gerekliydi ve mümkün olan tek karardı, almak zorundaydık.

Donbas halkını moral olarak yalnız bırakamazdı."

KISMİ ASKERİ SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Putin, dünyanın gözünü çevirdiği konuşmasında Rusya'da kısmi askeri seferberlik ilan edildiğini duyurdu.

An itibarıyla orduda aktif olarak görev yapanların yanı sıra, daha önce askeri kuvvetlerde görev yapmış olan, belirli askeri deneyime sahip ve bağlantılı geçmişi olan herkes dahil olacak.

"BATI, RUSYA-UKRAYNA BARIŞINI İSTEMİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik ilan ettiği konuşmasında çarpıcı ifadeler kullandı. Putin, "Batı bizi yok etmeye çalışıyor. Batı, Rusya-Ukrayna barışını istemiyor. Zamanında SSCB'yi böldüler, şimdi sıra Rusya'ya geldi. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek." dedi.

NÜKLEER SİLAH MESAJI MI?

Putin'in konuşmasında, "Toprak bütünlüğümüzü savunmak için her türlü silahı kullanırım." ifadesi dikkat çekti. Bu mesaj Rusya'nın gerekirse nükleer silahları da taaruz için kullanabileceği şeklinde yorumlandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş karar: Kısmi askeri seferberlik ilan etti ile ilgili etiketler Rusya Putin kısmi askeri seferberlik karar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.