Rusya Devlet Başkanı Putin açıkladı: Doğalgaz sevkiyatını kesintisiz sürdürme niyetindeyiz

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artması sonrası doğalgaz sevkiyatlarının geleceği merak konusu oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada doğalgaz sevkiyatını kesintisiz sürdürme niyetinde olduklarını açıkladı.

Kremlin, Putin'in Doha'da başlayan Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) için hazırladığı açıklamayı yayımladı.

Buna göre, açıklamasında, son dönemde küresel enerji piyasalarında çalkantılar yaşandığını ifade eden Putin, "Bu kilit endüstrinin hızlı bir şekilde toparlanması etkin bir uluslararası iş birliği olmadan mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, enerjide modernleşme sürecinin ise dengeli bir şekilde ilerlemesi gerektiğine işaret ederek, enerji dönüşümünün, bireysel oyuncuların çıkarlarını ilerletme aracına dönüşmemesinin, yaptırımlar veya başka kısıtlamalar kullanılmamasının dünya topluluğunun çıkarına olduğuna inandıklarını söyledi.

Doğalgaza yönelik talebin son derece yüksek olduğunu belirten Putin, "Rusya ise sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) dahil olmak üzere bu ham maddenin dünya pazarlarına kesintisiz tedarikini sürdürmek, ilgili altyapıyı geliştirmek ve gaz sektöründeki yatırımları artırmak niyetindedir." ifadesini kullandı.

 

Rusya Devlet Başkanı Putin açıkladı: Doğalgaz sevkiyatını kesintisiz sürdürme niyetindeyiz ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Vladimir Putin doğalgaz doğalgaz sevkiyatı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.