Rusya, Belarus topraklarından Ukrayna'ya balistik füze fırlattı!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 4. günde; Rus ordusu, Ukrayna topraklarındaki bir havaalanına Belarus’tan balistik füze fırlattı. Füzenin Jitomir kentindeki Jitomir Uluslararası Havaalanı’nı vurduğu ve Ukrayna birlikleri ile zırhlı araçların büyük hasar aldığı öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 4’üncü gününe girerken, Rusya, Belarus'tan Ukrayna topraklarına “İskender" balistik füzesi fırlattı. Füzenin Jitomir kentindeki Jitomir Uluslararası Havaalanı’nı vurduğu aktarılarak, Ukrayna birlikleri ve zırhlı araçlarının büyük hasar aldığı öğrenildi. Ukrayna kaynakları, balistik füze saldırısını Belarus topraklarından yapıldığını doğruladı.

Rusya, Belarus topraklarından Ukrayna'ya balistik füze fırlattı!

ÇERNBOBİL'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Çatışmaların yoğun olduğu bir başka kritik nokta olan Çernobil kenti üzerinde uçuş yapan bir hava aracı düşürüldü. Karadan fırlatılan uçaksavar füzeyle düşürülen hava aracı infilak etti. Düşen hava aracının hangi ülkeye olduğu henüz netlik kazanmadı.

UKRAYNA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Rusların Ukrayna'ya saldırılarında da Ukrayna tarafında da kayıplar yaşanıyor. Ukrayna'nın Mikolayiv kenti üstünde uçan Ukrayna'ya ait bir savaş uçağı düşürüldü. Uçağın parçaları kırsal bir alana düşerken mürettebatın olay yerinde yaşamını yitirdiği açıklandı.

 

Rusya, Belarus topraklarından Ukrayna'ya balistik füze fırlattı! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna balistik füze Jitomir Uluslararası Havaalanı Jitomir

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.