Azerbaycan-Ermenistan arasında ilk temas

Gelen son dakika haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı doğrultusunda, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Moskova'da bugün gerçekleştirilecek görüşmelere davet edildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki görüşmelere katılacaklarını doğruladı. Rusya'dan yapılan açıklamda, insani ateşkes konusunun görüşüleceği bildirildi.

Ermenistan'ın saldırıları sonrasında harekete geçen Azerbaycan ordusu 30'a yakın yerleşim yerinin kontrolünü yeniden ele geçirirken hızla işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesini Ermenistan'ın elinden geri almak için ilerliyor.

PUTİN'DEN KRİTİK DAVET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Azerbaycan ve Ermenistan geriliminin düşmesi için iki ülkenin dışişleri bakanlarını Moskova'da bugün gerçekleştirilecek görüşmelere davet etti.

Kremlin’den yapılan açıklamada daha sonra üç ülke lideri arasında telefon görüşmeleri gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirildikten sonra Rusya Devlet Başkanı Dağlık Karabağ’da tarafların askeri müdahaleleri durdurması çağrısında bulundu” ifadesi yer aldı.

Öte yandan tarafların söz konusu daveti kabul ettiği ifade edildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Moskova'daki Dağlık Karabağ görüşmelerine katılacaklarını doğruladı.

''İNSANİ ATEŞKES GÖRÜŞÜLECEK''

Söz konusu görüşmeye ilişkin açıklama yapan Rusya Dışisleri Sözcüsü Zaharanova, "Bugünkü görüşmede sadece insani ateşkes (esir değişimi ve cenazelerini alınması) konusu görüşülecek.'' dedi.

(DHA)

Azerbaycan-Ermenistan arasında ilk temas ile ilgili etiketler Rusya Putin Azerbaycan Ermenistan Moskova gerilim Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.