Rusya, Avrupa'ya doğalgaz akışı sağlayan hattı durdurdu! Piyasalar panikte

Rusya'dan Ukrayna'yı işgal sonrası gelen yaptırımalara sert yanıt geldi. Rusya, Avrupa'ya doğalgaz akışı sağlayan Yamal-Avrupa hattını durdurdu. Söz konusu boru hattı Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz ihracatının yüzde 15'ini gerçekleştiriyor.

Ukrayna'yı 9 gündür işgal eden Rusya'ya, Batı'dan ve ABD'den çok sayıda yaptırım uygulanmıştı. Rusya da bu yaptırımlara gaz tehdidiyle cevap vermiş, Avrupa'ya gazı yüksek fiyattan satacağını duyurmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Avrupa, Rusya yerine yeni bir tedarikçi arayışı sürdürmeye başladı.

RUSYA GAZI KESTİ

Bugün ise Reuters'ın geçtiği bir son dakika, Avrupa ülkelerini endişelendirdi.

Reuters'ın aktardığına göre, Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışı sağlayan Yamal-Avrupa hattı durduruldu.

Alman doğalgaz operatörü Gascade daha önce Almanya yönünde duran sevkiyatın dün akşam yeniden başladığını ancak bu sabah TSİ 9.00'da tekrardan kesildiğini bildirdi.

Söz konusu boru hattı Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz ihracatının yüzde 15'ini gerçekleştiriyor.

AB ülkeleri, mevcut durumda doğalgaz ihtiyacının yüzde 90'ını ithal ediyor. Rusya, Avrupa'ya en fazla doğalgaz tedarik eden ülke konumunda bulunuyor.

Rusya, Avrupa'ya doğalgaz akışı sağlayan hattı durdurdu! Piyasalar panikte ile ilgili etiketler Rusya Avrupa doğalgaz yamal-avrupa hattı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.