Rusya asgari ücret ne kadar 2022?

Diğer ülkelerin asgari ücret tutarları pek çok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Asgar ücretin ne kadar olduğu merak edilen ülkelerin başında da Rusya geliyor. Rusya'da yaşamak, çalışmak isteyen veya turistik amaçlı ziyaret etmeyi düşünen vatandaşlar Rusya'da asgari ücretin ne kadar olduğuna yönelik araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde...

Diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da, hem çeşitli meslek kollarında çalışmak için göç edilen, hem de turistik amaçla ziyaret edilen Rusya geliyor. Peki, Rusya'da asgari ücret ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Rusya asgari ücret ne kadar 2022?

RUSYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Kamuda ve ekonominin birçok sektöründe maaş politikalarının düzenlenmesinde kılavuz görevi gören Rusya’da asgari ücret 1 Ocak 2022’den itibaren 13 bin 890 rubleye (187 ABD doları) yükseldi.

RUSYA'DA KİRA FİYATLARI 

Rusya'da ortalama bir evin kirası tahmini 10 bin ruble civarındadır. Diğer taraftan, Rusya'da kiraladığınız çoğu evde su, elektrik ve doğal gaz parası da kiraya dahil oluyor.

RUSYA'DA ET FİYATLARI 

Resmi verilere göre, Rusya'da minimum ürün seti (ekmek, makarna, et, balık, sebze, meyve, süt, şeker dahil) aylık 4209 ruble tutarındadır. Maliyet, bölgeye ve ürünleri nereden satın aldığınıza bağlı olarak değişebilir (küçük mağaza, süpermarket, market).

RUSYA'DA OKUL FİYATLARI 

Rusya'da tam zamanlı lisans eğitimi yıllık ortalama 240-260 bin ruble tutarındadır. Minimum maliyet yılda 122,5 bin ruble ; yıllık maksimum 880 bin ruble tutarındadır.

RUSYA'DA BENZİN FİYATLARI

2021 döneminde Rusya için ortalama benzin değeri 50.31ruble oldu, 27 Eylül 2021'te 49.99 ruble  ve 29 Kasım 2021'de 50.79 ruble değerindedir.

RUSYA'DA ALKOL FİYATLARI 

Rusya'da alkol için alınan vergi çok düşük olduğundan, alkol ücretleri de en düşük ülkeler arasında yer alıyor. Rusya'da TL hesabıyla, 3TL'ye bira, 20 TL'ye bir şişe vodka alabileceğiniz marketler bulunmaktadır.

RUSYA'DA INTERNET FİYATLARI

Rusya'da Internet hizmeti veren pek çok ağ sağlayıcı şirketi mevcuttur. Aylık Internet ücreti ise  satın aldığınız pakete göre, 350-550 ruble arasında değişmektedir. 

RUSYA'DA ARABA FİYATLARI 

Rusya ikinici el araba fiyatlarının da yüksek fiyatlara satıldığı ülkeler arasında yer almaktadır. Rusya'da ikinci el araba fiyatları 1 milyondan 5 milyon rubleye kadar değişmektedir.

 

Rusya asgari ücret ne kadar 2022? ile ilgili etiketler Rusya asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.