Rust'ın senaryo danışmanından Alec Baldwin'e 'kasten yaptı' davası

ABD'li ünlü film yıldızı Alec Baldwin geçtiğimiz ay New Mexico eyaletindeki "Rust" filminin setinde yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i kullandığı kuru sıkı silah ile vurarak ölümüne neden olmuştu. Rust filminin senaryo danışmanı, Alec Baldwin'in 'kuralları ihlal edip silahı kasten ateşleyerek bir kişinin ölümüne neden olduğu' iddiasıyla şikayetçi oldu.

New York Post'un haberine göre, filmin senaryo danışmanı Mamie Mitchell tarafından açılan davanın 30 sayfalık sayfalık dilekçesinde, Alec Baldwin'in ''silahın ateşlenmesini gerektiren bir sahne olmamasına rağmen silah kullandığı, set protokolünü hiçe sayarak'' görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'e “kasten” silahı yönelterek ateş ettiği iddiasına yer veriliyor.

Baldwin'in 21 Ekim'de Hutchins'i öldürüp, yönetmen Joel Souza'yı da yaraladığı zaman setteki senaryo senaryo danışmanı olarak bulunan Mamie Mitchell, oyuncuyu, film yapım şirketini ve diğer sorumluları ''kasıtlı duygusal sıkıntı ve kasıtlı zarar vermekle'' suçluyor. Mitchell ve avukatı Gloria Allred, bir basın toplantısı ile davayı duyurdu.

Mitchell'in iddiasına göre, "Alec Baldwin kasıtlı olarak, herhangi bir neden veya mazeret olmaksızın, çekimi yapılacak sahnenin silahın ateşlenmesini gerektirmemesine rağmen, dolu bir silahı doğrulttu ve tetiğe bastı" dedi.

Rust'ın senaryo danışmanından Alec Baldwin'e 'kasten yaptı' davası

Dava dilekçesinde, ''Sette ateşli silahla güvenliği sağlamak için öngörülen her türlü güvenlik protokolünün ihlal edildiği, sette gerçek mühimmat bulundurmama kuralının gözardı edildiği ve o günkü eylemin tüm endüstri normlarına aykırı olduğunu''na yer veriliyor.

Rust'ın senaryo danışmanından Alec Baldwin'e 'kasten yaptı' davası

“Rust” setindeki silah ustası Hanna Gutierrez-Reed de davada sanık olarak anılıyor.

Dava dilekçesinde, Mitchell, Baldwin'in "bir endüstri gazisi olarak" kendisine silah vermesi gereken tek kişinin silah sorumlusu olduğunu bilmesi gerektiği ifade ediliyor. Mitchell'in iddiasına göre, set kuralları gereğince, yönetmen yardımcısının silahı Baldwin'e vermemesi gerekiyordu ve aktörün de yönetmen yardımcısının silahın boş olduğunu söylemesine güvenmemesi gerekiyordu.

Şikayet dilekçesinde, “Baldwin'in dolu bir silahla ateş etmesine yol açan olaylar, Alec Baldwin'in veya 'Rust' Yapımcılarının herhangi bir haklı neden veya mazereti olmaksızın kasıtlı eylemler ve/veya ihmaller dizisi sonucunda yaşanmıştır'' değerlendirmesi yapılıyor.

Rust'ın senaryo danışmanından Alec Baldwin'e 'kasten yaptı' davası

Mitchell, gelecekteki kazanç kaybı, özel ve genel zararlar, avukatlık ücretleri ve cezai sorumluluklar gibi durumlara ilişkin miktarı belirtilmeyen tazminat talebinde de bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Ünlü film yıldızı Baldwin, New Mexico eyaletinde çekilen "Rust" filminin setinde kullandığı silahla kazara 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuştu. Hutchins'in göğsünden vurulduğu bilgisi paylaşılırken, omzundan yaralanan 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza ise gördüğü tedavinin ardından hastaneden taburcu olmuştu.

Rust'ın senaryo danışmanından Alec Baldwin'e 'kasten yaptı' davası ile ilgili etiketler dava silah rust Alec Baldwin Halyna Hutchins Mamie Mitchell dizi seti set kazası
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.