Rusların çekildiği köpek barınağından insanlık dışı görüntüler!

Ukrayna'dan yürek burkan haberler gelmeye devam ediyor. Ne savaşı, ne NATO'yu, ne Putin'i ne de cinayet diye bir şeyin varlığını bilen masum hayvanlar, insanların savaşının kurbanı oldu. Son raporlara göre, Borodyanka'da bulunan bir barınakta bulunan 300'den fazla köpek, Rus birliklerinin kafeslerinde ölüme terk etmelerinin ardından hayatını kaybetti. 

Borodyanka'daki UAnimals barınağında bulunan toplam 485 köpek, Ruslar tarafından kafeslere kilitlendi. Hapsedilen bu köpekler, Rus askerleri tarafından bir aydan fazla süre yiyecek ve su olmadan ölüme terk edildi.

Rusların çekildiği köpek barınağından insanlık dışı görüntüler!

ABD ASKERLERİ DE AYNI VİCDANSIZLIĞI AFGANİSTAN'DA YAPMIŞTI

Benzer bir vicdansızlık da ABD askerleri tarafından Afganistan'da yapılmış, Kabil havalimanının bazı bölümlerinde, kafeslerinde açlıktan ve susuzluktan ölmüş halde bulunan yüzlerce köpek dünyanın gündemine oturmuştu. 

SAVAŞIN EN MASUM KURBANLARI

Barınakta çalışan Ukraynalı hayvanseverler 1 Nisan'da Rus birlikleri bölgeden geri çekildikten sonra geri döndüklerinde gözlerine inanamadı.

UAnimals, resmi açıklamasında 485 köpeğin sadece 150'sinin hayatta kalmayı başardığını ve 27'sinin durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Rusların çekildiği köpek barınağından insanlık dışı görüntüler! - Resim : 2

Üzücü görüntüler, barınak çalışanlarının büyük bir köpek cesedi yığınını yığdığını gösterirken, diğer görüntüler ise sığınağın içine saçılan düzinelerce köpek ölüsünün görülmesini sağlıyor.

Kiev'in hemen kuzeyindeki Borodyanka'da bulunan UAnimals hayvan barınağı yaptığı açıklamada 'UAnimals, 24 Şubat'ta Ukrayna'nın işgalinin başlamasından kısa bir süre sonra Rus kuvvetleri tarafından işgal edildi. Rus askerler, 485 kadar köpeği kafeslerine kilitleyerek ölüme terk etti.' denildi.

Rus askerleri geri çekildikten sonra personel 1 Nisan'da yerleşkeye geri dönene kadar, işgalciler onları ölüme terk ettiğinden, yaklaşık bir ay boyunca aç ve susuz kalarak can verdiler.

Rusların çekildiği köpek barınağından insanlık dışı görüntüler! - Resim : 3

Hayvan barınağının Instagram'da yayınladığı görüntülerde, işçilerin, işgalcilerin gözetiminde telef olan büyük bir ölü köpek yığınını üst üste dizdikleri görülebiliyor.

Dikkat çeken bir detay ise, haberi daha da üzücü hale getiriyor.

KÖPEKLER, ÖLMEDEN ÖNCE AÇLIKTAN ÖLEN HÜCRE ARKADAŞLARINI YEMİŞ

Bazı kafeslerdeki yarı parçalanmış cesetlerin görüntüleri, bazı köpeklerin ölü hücre arkadaşlarını tamamen yiyecek yokluğunda yemeye başladıklarını gösteriyor.

'Bunlar Borodyanka'nın hayvanları ve savaşın sonuçları. Tam kayıtsızlık ve ihmalin sonuçları. Hayvanlar üç ila dört hafta yiyecek ve susuz kaldılar.'

İşçiler geri döndüğünde 485 köpekten sadece 150'si sağ bulundu, 27'si kritik durumda yerel veterinerlere nakledildi.

Rusların çekildiği köpek barınağından insanlık dışı görüntüler! - Resim : 4

UAnimals o zamandan beri sosyal medyada, hala hayatta kalan bazı hayvanları kurtarmak isteyen herkese 50.000 Grivnası (neredeyse 1300 £) ödeyeceğini ve Kiev veteriner hastanesinin müdürüne vereceğini bildirdi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko tarafından yayınlanan başka görüntülerde ise, canlı köpeklerin dehşet içinde havladığını gösterildi.

Bazı leşlere dokunulmamıştı, ancak diğerleri, hala hayatta kalmaya çalışan aç köpekler tarafından parçalanmıştı.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: Ukrayna İçişleri Bakanlığı, The Kyiv Independent, DailyMail (Birleşik Krallık)

Rusların çekildiği köpek barınağından insanlık dışı görüntüler! ile ilgili etiketler Ukrayna köpek Rus asker Rusya borodyanka kiev uanimals barınak ölü açlık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.