Rusları suçlayan İngiliz M15 Başkanı'na cevap

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın pek çok devlet organı ile dış politikasını saldırgan bir biçimde yaydığını iddia eden İngiltere iç istihbarat servisi MI5'ın başkanı Andrew Parker'ın açıklamalarını 'dayanaksız' olarak niteledi.

Kremlin sözcüsü Peskov Parker'ın açıklamalarını şu ifadelerle reddetti: "Bu sözler gerçeklere uymuyor. Onlarla aynı fikirde değiliz. Söyleyen ister MI5 başkanı olsun ister ABD Başkan Yardımcısı (Joe Biden), herhangi bir kanıt sunulmadıkça bunları dayanaksız ve doğrulanmamış açıklamalar olarak göreceğiz. Nitekim dayanaksız açıklamaları da dikkate alamayız."

Parker, 107 yıllık geleneği bozup teşkilatın görevdeki başkanıyken bir gazeteye röportaj vermişti.

Guardian gazetesine verdiği röportajda 'Rus tehdidi' olarak adlandırdığı durumu anlatan Parker şu ifadeleri kullanmıştı: "Rusya, birçok devlet organı aracılığı ile mevcut dış politikasını agresif bir şekilde yaymaya çalışıyor. Bunu yaparken de propaganda, ajanlık faaliyetleri ve siber saldırı yöntemlerini kullanıyor."

Rusları suçlayan İngiliz M15 Başkanı'na cevap ile ilgili etiketler Rusya dmitriy peskov
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.