"Ruslar, Ukrayna'ya krematoryum getirdi" Korkunç seyyar insan yakma kazanı iddiaları araştırılıyor!

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'yı işgali sürüyor. Ukrayna'da beklemediği bir dirençle karşılaşan ve ağır kayıplar veren Rusya için duyanları ve görenleri korkutan bir iddia ortaya çıktı. Bu iddialara göre, savaşın 8.gününde Rus askerlerinin kaybı 9 bine yükseldi. Rusya bu kayıplarını saklamak için, Ukrayna'ya "Krematoryum" adlı seyyar ceset yakma kazanları yolladı. Bu iddia üzerine uluslararası savaş gözlemcilerinin araştırmalara başladıkları ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in emri ile Ukrayna'yı işgal eden Rusya, başkent Kiev'e doğru ilerliyor.

RUSYA UKRAYNA'DA AĞIR KAYIPLAR VERİYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 8. gününde çeşitli şehirlerde çatışmalar sürüyor. Ukrayna kaynaklarının iddialarına göre, Ruslar kayıp ve esir alınan asker sayısını ısrarla ve özellikle saklıyor. Bu iddialara göre, Rus askerlerinin sadece 3 günde yaklaşık 4 bin 379 askeri yaşamını yitirmişti. Bunlardan bin 619 kişinin ise ölen askerlerin vücut bütünlükleri bozulduğu için kimlikleri belirlenmemişti.

"Ruslar, Ukrayna'ya krematoryum getirdi" Korkunç seyyar insan yakma kazanı iddiaları araştırılıyor!

Seyyar krematoryum

 

UKRAYNA KAYIP VE RUS ESİRLERİ İÇİN SİTE AÇMIŞTI

Bu arada yine diğer bir iddialara göre ise, Ukraynalı askerler için 789 Rus askeri de esir alınmıştı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, esirlerin video ve fotoğraflarını yayınlayarak ailelerine ulaşmak için bir site açtığını açıklamıştı. Bu sitede esir alınan askerlerin video ve fotoğrafları ile kimlikleri yayınlanarak ailelerine ulaşılmaya çalışılıyor. Ancak Rusya'nın bilgisayar korsanları tarafından bu açılan sitenin kapatıldığı, sadece telefon hattı çalıştığı belirtilerek telegram üzerinden Rus esirlerin ailelerine ulaşılmaya çalışıldığı belirtilmişti.

"Ruslar, Ukrayna'ya krematoryum getirdi" Korkunç seyyar insan yakma kazanı iddiaları araştırılıyor! - Resim : 2

Seyyar krematoryum


RUSYA İÇİN KORKUNÇ İDDİA ORTAYA ATILDI

Öte yandan, Ukrayna'da beklemediği bir dirençle karşılaşan ve Bayraktar 2 SİHA'ları ile çok ağır kayıplar veren Rusya için duyanları ve görenleri korkutan bir iddia ortaya çıktı. Bu iddialara göre, Rusya kayıplarını saklamak için Ukrayna'ya "krematoryum" adlı seyyar ceset yakma kazanları yolladı.

"Ruslar, Ukrayna'ya krematoryum getirdi" Korkunç seyyar insan yakma kazanı iddiaları araştırılıyor! - Resim : 3


RUSYA, KAYIPLARI SAKLAMAK İÇİN UKRAYNA'YI SUÇLAYACAK

Ukrayna'da ortaya atılan ve fotoğrafları sosyal medyada yayınlanan, seyyar ceset yakma kazanı kremetoryum için uluslararası savaş gözlemcilerinin harekete geçerek araştırma yaptıkları vurgulandı. Ukrayna resmî makamları, her gün yaklaşık bin askeri ölen Rusya'nın halkın tepkisinden çekinerek, asker cesetlerini yakarak Ukrayna'yı suçlamaya hazırlandıkları kaydedildi.

 

"Ruslar, Ukrayna'ya krematoryum getirdi" Korkunç seyyar insan yakma kazanı iddiaları araştırılıyor! - Resim : 4


KREMATORYUM NEDİR?

Krematoryum, cesetlerin yüksek sıcaklıklarda yakıldığı yer. Pek çok din ve kültürde ölü yakma işlemine rastlanır. Bazı kültürlerde ölünün külleri hatıra olarak saklanır. Bunun haricinde bazen salgın hastalık riski taşıyan cesetler de krematoryumlarda yakılır.

"Ruslar, Ukrayna'ya krematoryum getirdi" Korkunç seyyar insan yakma kazanı iddiaları araştırılıyor! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna asker krematoryum
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.