Ruslar rotayı Türkiye'ye kırdı: 1 milyon Rus turist kışı Türkiye'de geçirecek!

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa'nın kapılarını kapattığı Ruslar, rotayı Türkiye'ye çevirdi. Kış sezonunda 1 milyon Rus turistin Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Kış sezonu için şimdiden kolları sıvayan Türk turizm sektörü çalışmalarını hızlandırdı. Savaş nedeniyle Avrupa'nın kapılarını kapattığı Ruslar, rotayı Türkiye'ye kırdı. Turizm sektörü, 1 Kasım 2022- 1 Nisan 2023 tarihleri arasında 1 milyon Rus turist getirecek.

Hatırlanacağı üzere Rusya'da ABD ve Avrupa'nın uyguladığı ambargolar nedeniyle özel havayolu şirketleri uçuşlarını askıya almış, bu sorunun çözümü için Türk Hava Yolları (THY) devreye girmişti. Rusya'nın önde gelen dev Türk tur operatörleri Anex, Pegas ve Coral ile koltuk anlaşması yapılmıştı. Bu anlaşmanın kapsamı genişletilerek kış sezonu da eklendi.

 

500 BİN RUS ANTALYA'YA

Sabah'ın haberine göre, 1 milyon Rus turist hedefinde en büyük operasyon Antalya'ya planlanıyor. Bu kapsamda 500 bin Rus turistin Antalya'ya getirilmesi hedefleniyor. Anex Tour yetkililerinden edinilen bilgilere göre, THY sadece Antalya'ya günde 10 uçuş gerçekleştirecek. Ortalama 2 bin Rus turist taşıyacak bu uçaklarla ayda 60 bin Rus getirilecek. Diğer havayollarının da operasyonları eklendiğinde Antalya'ya aylık 100 bin Rus turistin getirilmesi planlanıyor. Anex yetkilileri, "Antalya'da ayda 100 bin Rus turisti rahatlıkla yakalayacağımızı öngörüyoruz. 5 ayda 500 binin de üzerine çıkarak 600-650 bini görebiliriz" dedi.

KAYAK İÇİN DE GELECEKLER

Antalya'nın ardından en çok uçuş İstanbul'a yapılacak. Türk tur operatörleri, Avrupa'ya kayak için giden Rusların da bu yıl rotasını Türkiye'ye çevireceklerini söyledi. İstanbul'a gelen Rusların Kayseri Erciyes, Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken gibi Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerine gideceğini anlatan operatörler, kayak merkezlerine de talebin yüksek olduğunu belirtiyor.

100 BİN RUS SPORCU KAMP İÇİN GELECEK

Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar, Türkiye'nin Rus spor kulüplerinin bu yıl kamp merkezi olacağını aktardı. Sancar, "Daha önce Rus spor kulüpleri kamp için İsviçre, Avusturya, Estonya, Slovenya gibi ülkeleri tercih ediyordu. Bu yıl Antalya başta olmak üzere Muğla, İzmir gibi şehirler Rus spor kulüplerinin hedefinde. Kulüplerle yaklaşık 100 bin Rus sporcu ülkemize gelecek" dedi.

RUSLARIN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: TÜRKİYE 

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, kış aylarında Uzakdoğu ve Karayip bölgesine ulaşmak isteyen Rus turistlerin Antalya'yı aktarma noktası olarak planladığını açıklamıştı. 500 bin Rus'un dünyaya açılan kapısının Antalya olacağını anlatan turizmciler, "Antalya'ya gelen Ruslar buradan Türk uçakları ile Rusların harcama yapabilecekleri Dominik, Tayland, Küba Venezüella gibi ülkelere uçacaklar" bilgisini verdi.

Ruslar rotayı Türkiye'ye kırdı: 1 milyon Rus turist kışı Türkiye'de geçirecek! ile ilgili etiketler Rusya Turist Rus Türkiye kış
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.