Ruslar öfkeli, iş insanları tepkili

Aydınlık Gazetesi Ekonomi Müdürü Recep Erçin’in Rusların Kılıçdaroğlu’na tepkisini yazdı. Erçin, işadamlarının Kılıçdaroğlu’nun Rusya tepkisinin ABD’nin isteği üzerine yaptığını düşündüklerini yazdı. Yazı şöyle: “Antalya'da düzenlenen deri fuarında konuştuğumuz sanayiciler Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışından endişe duyduklarını söylediler. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Müşterilerinin büyük kısmı Rus alıcılar olan ve Davutoğlu döneminde Rusya'da mağazalarını kapatmak zorunda kalan bir deri sanayicisi, “Recep bey bakın bütün Rus müşteriler burada hemen hepsi 'yaptırımları uygulayacağız' dediği için Kılıçdaroğlu'na tepkililer.” dedi.

Ruslar öfkeli, iş insanları tepkili

Rusya ile görünenin dışında çok ciddi bir ticaretin döndüğünü belirten bir ihracatçı başkan da, “Rusya'ya borçlusun. Bunun dışında dost demeyelim ama stratejik ortağımız. Bu sözlerin Türkiye'ye açısından hiçbir manası yoktu.” ifadelerini kullandı. Sanayici ve ihracatçılara Kılıçdaroğlu'nun neden böyle bir çıkış yaptığını sorduğumuzda ise, ortak görüş şu şekilde oldu: “Bunu Amerika ve Avrupa söyletiyor diye düşünüyoruz. Çünkü ekonomik ve siyasi ilişkilerimizin iyi olduğu bir ülkeye yönelik böyle bir söylemin Türkiye'ye bir faydası yok.”

Ruslar öfkeli, iş insanları tepkili ile ilgili etiketler ekonomi Rusya Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.