"Ruslar, İdlib'i vurursa o zaman kızılca kıyamet kopacak!”

SuperHaber Röportaj Editörü Hülya Okur, Türkiye ve coğrafyamız eksenli yaşanan siyasi, askeri ve sosyal olayların perde arkasını Terör ve Güvenlik Uzmanı Stratejist Abdullah Ağar'la konuştu.

Kadim medeniyetlerin kurulduğu, yaşadığı, yıkıldığı ve binlerce savaşın sahnesi olan Ortadoğu yine yeniden kör bir karabasanın altında kıvranıyor. Ateş, kan ve gözyaşı hiç durmuyor. Irak, Suriye, Libya derken şimdi de İran var ateşin ortasında. 

Hülya Okur, terör ve güvenlik uzmanı stratejist Abdullah Ağar ile röportajı gerçekleştirildiğinde İran’ın ABD üslerine saldırısı henüz gerçekleşmemişti. Ancak Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ve sonrasındaki olası senaryolarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu Ağar.

“Kasım Süleymani'yi ABD'ye kim verdi?” sorusunun yaşananları anlamak için çok önemli olduğunun altını çizen Ağar, "İran içinde Kasım Süleymani ile ilgili bir kırılma var. Süleymani Irak milliyetçi Şiası için bir sembol olmadığı için vuruldu” diyerek cevaba ilişkin önemli ipuçları veriyor. 

Ve Türkiye’nin aslında hiç de istemeyeceği bir öngörüde bulunuyor güney sınırımıza ilişkin: "Irak, parçalanma evresi içinde”

"Ruslar, İdlib'i vurursa o zaman kızılca kıyamet kopacak!”

 Ya Suriye? Ağar’a göre Suriye’deki savaşın kırılma noktası; mezhebi ve meşrebi.

“Ruslar, İdlib'i vurursa o zaman kızılca kıyamet kopacak” diyen Ağar, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşüne ilişkin ise "Suriyelilere cazibe alanı oluşturmazsanız dönmezler” ifadesini kullanıyor.

Bu noktada Türkiye’nin geçmişi ve yarınına yönelik tespit ve uyarılarda bulunuyor Ağar: "Birileri Ortadoğu coğrafyasını ve Türkiye'yi hedef almış bir dizayn içerisinde. Ortadoğu'da sorunun ve çözümün bir parçası olmak arasında kıldan ince bir fark var. Türkiye sorunun bir parçası olursa bataklıkta bizi boğarlar." 

 Ve sonra da Türkiye’nin bölgedeki varlığını "Türkiye, vekiller savaşında kurtarılan bir kara parçası” sözleri ile özetliyor. 

PKK ile Türkiye’nin 40 yılı aşan mücadelesinin ardından bugün gelinen noktayı değerlendiren Abdullah Ağar, "Türkiye'nin PKK'ya hapsolmıuş bir fotoğrafı vardı. PKK ile mücadelede birileri ufkumuzu ve gözümüzü hapsetmiş. PKK, parmaklarımızın arasından akan bir su gibi.” diyor ve ekliyor:

"Mesele FETÖ'yü, PKK'yı kullananlar meselesi. ABD’nin himayesinde 40 bin km'de beslediği 65 bin PKK'lı var. ABD, ENSK ile PKK'yı aynı düzleme getirmeye çalışıyor”

Hülya Okur’un Abdullah Ağar ile söyleşisinin ilk bölümünden öne çıkan başlıklar şöyle:

"Zamane savaşları iki kılıcın değil iki teknolojinin tokuşmasıyla yapılıyor”

"Dijital alanı ıskalarsak yakalama fırsatımız dahi olmayabilir"

"Ortadoğu'da sorunun ve çözümün bir parçası olmak arasında kıldan ince bir köprü var" 

"M4 ve M5'e kadar gelecekler" 

"Ruslar, İdlib'i vurursa o zaman kızılca kıyamet kopacak”

"Suriyeliler için güvenlik kuşağı oluşturulması doğruydu" 

"ABD'nin himayesinde 40 bin km'de beslediği 65 bin PKK'lı var" 

"ABD, ENSK ile PKK'yı aynı düzleme getirmeye çalışıyor”

"Birileri Ortadoğu coğrafyasını ve Türkiye'yi hedef almış bir dizayn içerisinde" 

"Süleymani ölmeden önce 'Allah'ım seni görmeye aşığıyım' diye yazmış"

"İran içinde Kasım Süleymani ile ilgili bir kırılma var" 

"İran ha deyince parçalanabilecek bir ülke değil"

"Haşdi Şabi Irak'ın parçalanması ile ilgili en önemli unsur" 

"ABD, Süleymani'yi kuvvetli gerekçeler oluştuğu için etkisizleştirdi" 

"Süleymani, Irak milliyetçi Şiası için bir sembol olmadığı için vuruldu”

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

"Ruslar, İdlib'i vurursa o zaman kızılca kıyamet kopacak!” ile ilgili etiketler Rusya Türkiye PKK ABD Irak İran Suriye Abdullah Ağar Kasım Süleymani suriyeli mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.