Rus ve Suriye uçakları yine sivilleri katletti: 30 ölü...

Rus uçağının İdlib’de düşürülmesinin ardından, Rusya ve Esed rejimi yoğunlaştırdığı hava saldırılarına devam ediyor. Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'ya bugün düzenlediği hava saldırılarında 30 sivil öldü, 170 sivil yaralandı.

Sivil Savunma kaynaklarından alınan bilgilere göre rejim güçleri, Doğu Guta'ya hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, Doğu Guta'nın Beyt Sava beldesinde 10, Hazza beldesinde 6, Zemalka beldesinde 4, Hamuriye beldesinde 1 sivil hayatını kaybetti. Arbin ilçesindeki bir pazar yerini hedef alan rejim, burada da 9 sivilin ölümüne yol açtı. Saldırılarda 170 sivil de yaralandı.

dogIu_guta

400 BİN SİVİL TEHDİT ALTINDA

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da yarısı çocuk yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında çatışmasızlık bölgesi ilan edilmesine karşın Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği rejim, geçen yılın nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırdı.

dogIu_guta2

İnsani krizin derinleştiği bölgede, 600'den fazlası acil, binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Hastalardan birçoğu çocuk veya ileri evre kanserli. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlığa karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

İDLİB'DE 150 HAVA SALDIRISI

Cumartesi Rus uçağının İdlib’de düşürülmesinin ardından, ‘çatışmasızlık bölgeleri’ ilan edilen kent ve çevresinde dün akşam 150 hava saldırısı düzenlenmişti.

dogIu_guta3

Rus ve Suriye uçakları yine sivilleri katletti: 30 ölü... ile ilgili etiketler Suriye İdlib doğu guta bombardıman sivil katliamı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.