Rus tehdidi altındaki Kievliler metro istasyonlarında

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de halk Rusya’nın saldırıları sonrası metro istasyonlarında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Ukraynalı kadınlar metroda konforlu bir alan yaratmaya çalışıyor. Evlerine gidemeyenler metrolarda kalıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıların 18. gününde, başkent Kiev’de Rusya’nın hava saldırılarından korunmak için sığınağa çevrilen Palats Ukraina Metro İstasyonu’nda halk hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kim olduğunu ve ne yapmak istediğini herkesin bildiğini ifade eden Ukraynalı bir kadın, "Merhaba canlarım. Biz zaferimize inanıyoruz. Herkes Putin’in kim olduğunu ve nereye doğru gitmek istediğini biliyor. Sığınak da bir buçuk haftadır kalıyorum. Bizim kadınlarımız yenilmezdir. Metroda bile sevdiklerimiz ve yakınlarımız için konforlu bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Evlerine gidemeyenler buralarda kalıyor. Yemek ihtiyacını gideremeyenlere yardımseverler gıda yardımında bulunuyor. Direniyoruz ve zafere inanıyoruz. Oğullarım bana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çiçek bile hediye ettiler. Şu an herkesin barışa ihtiyacı var. Hepimiz endişeleniyoruz. Burası çok soğuk tabii ki evimiz daha iyi. Gençlerimiz için endişeleniyoruz önemli olan onların sağ ve sağlıklı olması" dedi.

Belarus’ta bir tanıdığı olduğunu ve Ukrayna’da olan bitenlerim Belarus basınında gösterilmediğini ifade eden bir başka Ukraynalı kadın ise, "Benim Belarus‘ta bir tanıdığım var. Ukrayna’da olanlarla ilgili Belarus’ta hiçbir şeyin gösterilmediğini söyledi. Konuşuyoruz burada olanları kendisine iletiyorum. Onlar şu an şoktalar" ifadelerini kullandı.

Rus tehdidi altındaki Kievliler metro istasyonlarında ile ilgili etiketler Ukrayna metro kiev Rus saldırıları sığınak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.