Rus paralı asker grubu Wagner, ülkesini Ukrayna'ya satmaya yeltendi!

Rus paralı asker grubu Wagner ile Rusya arasında başlayan gerilim sonrası ortaya çıkan bilgi dikkat çekti. SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Wagner'in Rus kuvvetlerinin mevzilerinin bilgilerini Ukrayna'ya satmayı teklif ettiğini ve Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in Ukrayna istihbaratıyla birden çok kez iletişime geçtiğini bugünkü köşe yazısında kaleme aldı.

Rusya ile Rus paralı asker grubu arasında başlayan çekişmede sular durulmuyor. Son olarak Rus Hava Kuvvetleri, Voronej'den Moskova'ya doğru ilerleyen Wagner Grubu askeri konvoyunu vurdu. Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, "Onbinlerce Rus askerinin hayatını karartan delikanlılarımızı yok edenler cezalandırılacaktır. Kimsenin direniş göstermemesini rica ediyorum..." diyerek Rusya'da iç savaşın başladığını duyurdu.

Wagner lideri Prigojin, Rus lideri Putin'in kendilerinin "hain" olarak nitelemesinin ardından "Biz vatanseveriz. Kimsenin Putin'in emriyle teslim olmaya niyeti yok" ifadelerini kullandı.

WAGNER, RUSYA'YI UKRAYNA'YA SATMAYA YELTENDİ!

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt'un ''Wagner'in intiharının sonuçları neler olabilir'' başlıklı yazısında yer alan bilgiye göre Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna'ya Rus kuvvetlerinin mevzilerinin bilgilerini satmayı teklif etti.

Ceyhun Bozkurt, Rusya'da başlayan iç savaşla ilgili olarak sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda ''Wagner-Kremlin kavgası uzun süredir var. Hatta Ocak ayında Wagner, Ukrayna’ya Rus birliklerinin nerede olduklarını bildirmeyi teklif etmiş. Bu bilgiyi doğrulayan iki Ukraynalı yetkili de, Prigojin'in Ukrayna istihbaratıyla birden çok kez iletişime geçtiğini açıklamıştı.'' bilgilerine yer verdi.

Ceyhun Bozkurt,  ''Wagner'in intiharının sonuçları neler olabilir'' başlıklı köşe yazısında ise şu ifadelere yer verdi.

''Wagner’in Rus Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığıyla mücadelesi, onu ülkesi açısından ihanet sayılabilecek uygulamalara kadar götürdü. Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, Prigozhin bu yılın Ocak ayında Ukrayna’nın askerlerini Bakhmut bölgesinden çekmesi karşılığında Rus kuvvetlerinin mevzilerinin bilgilerini satmayı teklif ettiği ve bu teklifini Ukrayna İstihbarat Servisiyle olan bağlantıları aracılığıyla yaptığını yazdı. Olayı doğrulayan iki Ukraynalı yetkili, Wagner’in kurucusunun sıklıkla Ukrayna istihbaratıyla temasa geçtiğini de aktardı. Yani Prigozhin, çıkarları için ülkesinin sırlarını düşman güce vermeye kalkmıştı.''

 

 

 

Rus paralı asker grubu Wagner, ülkesini Ukrayna'ya satmaya yeltendi! ile ilgili etiketler Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.