Rus Ortodoks Kilisesi: "Deccal'in gelişine karşı dünyayı biz koruyoruz"

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, dünyayı Deccal'in gelişine karşı Rusya'nın koruduğunu söyledi.

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, birçok insanın Rusya'ya, Deccal'in dünyaya gelişini engelleyen ülke olarak baktığını söyledi.

Valaam Takımadalarının Oboronnıy Adası'ndaki manastırda gerçekleştirdiği ayin sonrası açıklamalarda konuşan Patrik şu ifadeleri kullandı:

"DECCALİ RUSYA ENGELLİYOR"

"Bugün, Batı'dakiler dahil birçok insan Rusya'ya büyük dikkat ve umutla son kale gözüyle bakıyor. İncil'in diliyle söyleyecek olursak Rusya, kötülüğün total egemenliğine, yani Deccal'in gelişine karşı caydırıcı haline geliyor. Böyle bir dönemde kilisemizin halkımızdan, ülkemizde ve genel olarak tüm dünyadan büyük manevi sorumluluğa sahip olduğunun farkında olmalıyız"

Rus Ortodoks Kilisesi'nin "halkımız için inancı koruyarak büyük ve tarihi kahramanlık" yaptığını kaydeden Kirill, "Tanrı'nın koruması sevgili anavatanımız Rusya, kilisemiz ve bu kutsal manastır üzerinde olsun" ifadesini kullandı.

 Rus Ortodoks Kilisesi: "Deccal'in gelişine karşı dünyayı biz koruyoruz"

DECCAL NEDİR?

Deccal, İslam mitolojisinde yer alan ve kıyamet alametlerinden biri olarak kabul edilen bir figürdür. Deccal, Arapça bir terim olup "yalancı peygamber" veya "sahtekâr" anlamına gelir. İslam geleneğinde Deccal, son zamanlarda ortaya çıkacak olan büyük bir fitne ve sapkınlık kaynağı olarak anlatılır.

Deccal'in İslam mitolojisindeki tasvirleri ve inanışları farklılık gösterebilir, ancak genel olarak Deccal'in bir kişi veya varlık olduğu düşünülür. Deccal, insanları yanıltmak ve İslam'a inananları saptırmak için büyük güçlere sahip olduğuna inanılır. Birçok hadis ve rivayet, Deccal'in ortaya çıkacağı zamanı, özelliklerini ve yaptıklarını anlatır.

İslam inancında, Deccal'in ortaya çıkması ve etkisi geçici olacak ve sonunda Hz. İsa'nın gelişiyle son bulacaktır. Hz. İsa, Deccal'i yenilgiye uğratarak adaleti ve İslam'ı yeniden tesis edeceği düşünülen önemli bir figürdür.

Deccal, İslam inancında kıyamet öncesi dönemin bir parçası olarak kabul edilir ve insanları dikkatli olmaya, doğru yolu takip etmeye ve yanıltıcılara karşı uyanık olmaya teşvik etmek için kullanılan bir semboldür.

Rus Ortodoks Kilisesi: "Deccal'in gelişine karşı dünyayı biz koruyoruz" ile ilgili etiketler Rusya Kilise
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.