Rus ordusu, Harkov ve Hmelntskiy'de sivillere bomba yağdırdı!

Rusya'nın işgal girişimine uğrayan Ukrayna'dan şiddetli çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen bilgilere göre Rusya yine sivil yerleşimleri hedef aldı; bu kez de bir hastane ve akaryakıt deposu vuruldu. Rusya, savaş başladığından beri sivilleri ve sivil altyapıları hedef almaya devam ediyor.

Rusya, savaşın başından beri sivilleri, sivil altyapıları ve kamu binalarının yanısıra yiyecek depoları gibi hayati yerleri vurmasıyla tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor.

Rus ordusunun, Ukrayna’nın batı bölgesi Hmelnitskiy’de yer alan Shepetivka kentini vurarak bir akaryakıt deposunu hedef aldığı ve Harkov’da da bir hastaneye saldırdığı öğrenildi.

Sivil yerleşim yerlerine yönelik 'savaş suçu' söylemleri devam ederken Shepetivka kentine yönelik saldırı ve meydana gelen patlamaya ilişkin Ukraynalı yetkililer "Olay yerinden fotoğraf ve görüntü paylaşmayın" çağrısında bulundu.

Sıcak bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor.

"OLAY YERİNDEN FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜ PAYLAŞMAYIN"

Saldırının ardından bölgede büyük bir patlama meydana gelirken Hmelnitski Valisi Sergey Gamaliy, kentte meydana gelen patlamaları doğruladı.

Gamaliy yaptığı açıklamasında bölge sakinlerine seslenerek, "Sayın Shepetivka sakinleri. Rica ediyorum sakinliğinizi koruyun ve evlerinizde kalın. Olay yerinden fotoğraf ve görüntü paylaşmayın” ifadelerini kullandı.

70 HASTA VE SAĞLIK PERSONELİ TAHLİYE BEKLİYOR

Öte yandan Rus ordusu bir de Ukrayna’nın Harkov bölgesindeki Balakliya şehrinde bulunan bölge hastanesini hedef aldı. Harkov Valiliği’nden yapılan açıklamada, saldırının yapıldığı Balakliya Bölge Hastanesindeki 70 hastanın ve sağlık personelinin acil tahliye beklediği bildirildi.

"BU, HARKOV HALKINA KARŞI İŞLENEN BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, “İşgalciler Balakliya bölge hastanesine saldırdı ve saldırıda hastanenin bir bölümü zarar gördü. 70 hasta ve sağlık personeli acil tahliye bekliyor. İnsanları kurtarmak için her şeyi yapıyoruz. Bu, Harkov halkına karşı işlenen bir savaş suçudur. Balakliya, Harkov bölgesinin işgal altındaki ve Belediye Başkanı’nın işgalcilerin safına geçtiği şehirdir. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni suçlamak adına sivil vatandaşlara yönelik bilinçli saldırılar yapılıyor” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: İHA

Rus ordusu, Harkov ve Hmelntskiy'de sivillere bomba yağdırdı! ile ilgili etiketler Ukrayna Hastane Akaryakıt Putin Rusya hmelnitskiy Harkiv sivil savaş suçu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.