Rus oligarklar şaşkın! Putin’in kararı şoke etti

Rus oligarkların paralarını kripto paralarla çıkarmaya başlaması üzerine Putin’den karşı atak geldi.

RBC haber platformunun paylaştıklarına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kripto paraların ödeme aracı olarak yasaklanması için meclise sunulan yasa tasarısını onayladı.

Rusya henüz kripto para birimlerini detaylı bir şekilde düzenlemeyi başaramadı. Geçtiğimiz dönemlerde Bitcoin ve kripto para birimlerine destek verdiği görülen Rusya, bugün itibariyle kritik bir karara imza atmış durumda.

Bir süredir Rusya Merkez Bankası kripto para ile ödemelerin yasaklanmasını istiyordu. Rusya Maliye Bakanlığı her ne kadar bu önergeye karşı çıkmış olsa da, son kararı yine Vladimir Putin verdi.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Rusya'da kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

Rusya’da kripto para birimleri ile ödemelerin yapılmasını yasaklayan Putin, Rus rublesinin ülke içindeki ekonomideki egemenliğinin tehdit edilmesini istemiyor.

Rusya parlamentosunun alt meclisi olan Devlet Duması bir süredir kripto para birimleri ile ödemeleri tartışıyordu. Bu tartışmaya son noktayı koyan Vladimir Putin ise  tek yasal ödeme aracının ise Rus rublesi olduğunu aktarmakta.

Yeni mevzuatın ise Rusya devlet gazetesinde yayınlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe gireceği biliniyor. Rus hukuk uzmanları ise paylaşılan belgede bazı eksiklerin olduğunu iddia etmekte.

Rusya – Ukrayna savaşı sırasında Rus oligarkların kripto para birimlerine yoğun talebi olduğu görüldü. Yaptırımlar sonucu kripto para birimleri ile ödemeleri tercih eden Rus iş insanları, son yasa tasarısıyla ile büyük bir darbe almışa benziyor.

Rus oligarklar şaşkın! Putin’in kararı şoke etti ile ilgili etiketler Rus Putin rus oligarklar rusya merkez bankası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.