Rus medyası iddia etti: Ukrayna heyeti müzakereler için Gomel kentine gidiyor

Rusya'nın Ukrayna'ya müzakereler için verdiği süre sona ererken çarpıcı bir iddia geldi. Rus medyasında çıkan haberlere göre "Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı müzakere çağrısı sona erdi. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, “Sakin bir şekilde şunu öneriyoruz, saat 15.00’e kadar buradayız ve Ukrayna tarafının Gomel’deki müzakereler için yanıtını bekliyoruz. Teyitten sonra hemen oraya geçip müzakereci arkadaşlarımızla buluşacağız. Barıştan yanayız. Müzakerenin reddedilmesi durumunda dökülen kanın tüm sorumluluğu Ukrayna tarafında olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

RUS MEYDASI İDDİA ETTİ

Sürenin dolmasına dakikalar kala yeni bir iddia geldi. Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy "Ukrayna Belarus'un Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" dedi.

ZELİNSKİY 'İSTANBUL' ÖNERİSİ YAPMIŞTI

Rusya'nın müzakere çağrısına yanıt veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelinkiy şunları söylemişti:

"Tabii ki barış istiyoruz, görüşmek istiyoruz, savaşın bitmesini istiyoruz. Rusya ile müzakereler için, ülkemize saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü, Bratislava veya Budapeşte'yi Rus tarafına önerdik. Topraklarından ülkemize bombaların yollanmadığı herhangi ülke kabulümüzdür. Sadece bu şekilde müzakereler dürüst olabilir ve gerçekten savaşı bitirebilir." ifadesini kullandı.

 

Rus medyası iddia etti: Ukrayna heyeti müzakereler için Gomel kentine gidiyor ile ilgili etiketler Rusya ulrayna müzakere gomel
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.