Rus konvoyu, ortak devriyeler için harekete geçti!

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Soçi Mutabakatı'nın ardından Rus askeri polis konvoyu bölgedeki devriyelere başlamak için Kobani'ye girdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvesinin ardından açıklanan mutabakat metninde devriyelerle ilgili olarak, "23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır. Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

Sputnik'te yer alan habere göre, bölgedeki devriyelere başlamak için Rus askeri polis konvoyu Kobani kentine girdi. 

Rus konvoyu, ortak devriyeler için harekete geçti! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Rusya Türkiye Putin devriye kobani
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.