Rus birlikleri Kiev önünde ciddi direnişle karşılaştı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Rus askerlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'e girme girişimleri sürüyor. Rus konvoyu kente 20 kilometre mesafede sıkıştı. Ukraynalıların ciddi direnişiyle karşılaşan Rus askerlerinin şaşkınlığını gizleyemediği öğrenildi. Kiev'in çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Rus birlikleri üç günden bu yana 60 kilometrelik bir askeri konvoyla dayandıkları Kiev kapılarında bocalamaya devam ediyor. Rusların şehri tamamen ablukaya alma planı Kiev’e 20 km kala sıklaşan yerleşim birimlerinde ciddi direnişle karşılaşılması üzerine sarpa sardı. Ukrayna medyası başkentte büyük patlamaların devam ettiği haberlerini geçerken, şehrin dış çeperindeki yerleşim birimlerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rus birlikleri Kiev önünde ciddi direnişle karşılaştı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Rus tarafı Kiev’i çevrelemek için büyük konvoydan 30 motorize Taktik taarruz tugayını devreye soktu. Kiev’in banliyöleri sayılabilecek İvankov, Vorzel, Buça, İrpen, Gostomel ve Çernigiv’de taraflar arasında ciddi çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna tarafı Çernigiv’e dün yapılan hava saldırılarında 33 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ukrayna birlikleri ise Rus hava kuvvetlerine hedef olmamak için sürekli pozisyon değiştiriyor. Rusların ise Kiev yakınında devam eden pozisyon kapma savaşında en az 150 zırhlı araçla 600’ün üzerinde asker kaybettiği ileri sürülüyor.

Rus birlikleri Kiev önünde ciddi direnişle karşılaştı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor - Resim : 2

Kara harekâtında şu ana kadar kayda değer bir sonuç elde edemeyen Rusların önümüzdeki günlerde Kiev çevresini şiddetli bombardımana tutmasından endişe ediliyor. Yaklaşık 1 milyon kişinin tahliye edildiği Kiev’de hayalet şehir görüntüsü var. Ruslar dün gece, bir nükleer tesisin de bulunduğu kuzeydeki Enerhodar ile güneydoğuda Harkov yakınlarındaki Okhtryka şehirlerine saldırılarına da devam ettiler.

Rus birlikleri Kiev önünde ciddi direnişle karşılaştı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor - Resim : 3

ABD’li yetkililer ise, Rus konvoyunun ilerleyişini yavaşladığını iddia etti. Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby açıklamasında, konvoyun ‘Ukraynalıların direnişi’ ve ‘lojistik sıkıntılar’ gibi birçok etmenden, 24 ila 36 saatlik bir süre kayda değer ilerleme göstermesini öngörmediklerini söyledi.

Rus birlikleri Kiev önünde ciddi direnişle karşılaştı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor - Resim : 4

Volodİmir Zelenski dün, dünyanın dört bir yanından gönüllü askerlerin Ukrayna’ya doğru yola çıktığını ve bir kısmının ülkeye ulaşmak üzere olduğunu söyledi. Zelenski, “Yardım için 16 bin yabancı gönüllü savaşçı geliyor. İlk kafileler artık ülkeye ulaşmak üzere” dedi. Yabancı gönüllülerin katılması için “Ukrayna’nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon” isminde birlik oluşturulmuştu. Öte yandan Çekya, Ukrayna’ya desteğe giden vatandaşları için anayasasındaki ceza maddelerinin uygulanmayacağını açıklayarak, 5 yıllık hapis cezasından muaf olacaklarını ilan etti.

Rus birlikleri Kiev önünde ciddi direnişle karşılaştı: Şiddetli çatışmalar yaşanıyor ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Çatışma kiev
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.