Rus basını yazdı: Rus SİHA'ları Türk SİHA'larıyla yarışmaya çalışıyor!

Rusya, SİHA pazarına girmeye hazırlanıyor. Dubai Fuarı'nda pazara giriş yapan Rusya'nın Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, RBC'ye verdiği bir röportajda "Pazarda bizim de bir rol oynama şansımız var. Ne yazık ki, girmemiz çok uzun sürdü. Rusya'nın hala şansı var" diyerek Rus SİHA'larını Türk SİHA'larıyla kıyasladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov, RBC'ye verdiği röportajda, Rusya'da geliştirilen insansız hava araçlarının Türkiye'nin Bayraktar SİHA'larından daha iyi performans gösterdiğini iddia etti.

RUSYA, TÜRKİYE'YE YETİŞMEYE ÇALIŞIYOR

Rus SİHA'larının Bayraktar SİHA'ları ile rekabet edebilecek kapasitede olup olmadığı sorulduğunda, soru karşısında ne diyeceğini bilemeyen Borisov, durumu kurtarmak için "Rus SİHA'ları aslında bahsettiğiniz Türk SİHA'larının seviyesinde teknik yeteneklere sahip.  Hatta onlardan daha iyi." dedi.

'RUSYA'NIN YETİŞMEK İÇİN HALA ŞANSI VAR'

Sonradan gerçeklere dönen Borisov, "Pazarda bizim de bir rol oynama şansımız var. Ne yazık ki, pazara girmemiz çok uzun sürdü. Ama Rusya'nın hala bir şansı var" diye vurguladı.

Borisov, "SİHA'larımızı sunduğumuz Dubai'deki yakın tarihli bir sergi, bize başka bir pazara girmeye olanak sağlayacak ve Rusya bu tür silahları ihraç eden ülkelere katılabilecek" dedi.

 

Kaynak: SuperHaber

Rus basını yazdı: Rus SİHA'ları Türk SİHA'larıyla yarışmaya çalışıyor! ile ilgili etiketler Rusya SİHA Rus Türk Türkiye tass Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.