Rus basını iddia etti: Batı yaptırımlarına karşı ülkeye 50 ton nakit para taşındı

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken üst üstüde gelişmeler yaşanıyor. Batı ülkeleri ile Moskova yönetimi arasındaki görüşmeler sürerken Rus basınından çarpıcı bir iddia geldi. Buna göre, Rusya batı ülkelerinin olası yaptırımlarına karşı ülkeye 50 ton nakit para taşıdı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna ordusuyla Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar arasında süren çatışmaları sonlandırmak için 2015 yılında sağlanan Minsk Anlaşması'nı görüşmek üzere toplandı. Yaklaşık üç buçuk saati aşan toplantıda hararetli tartışmalar yaşandı. Güvenlik Konseyi toplantısının yapıldığı sıralarda BM binasının önünde toplanan çok sayıda protestocu, Rusya'yı kınayan, Ukrayna'yı destekleyen sloganlar attı.

"RUSYA UKRAYNA'YA SALDIRMAK İÇİN BAHANE ÜRETECEK"

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, sürpriz bir kararla programını değiştirip, kritik Güvenlik Konseyi toplantısına katıldı. Blinken, Rusya'nın bahane üretip Ukrayna'ya birkaç gün içinde kapsamlı bir askeri harekat başlatacağını, Moskova'nın sınırdaki asker sayısını öne sürdüğü gibi azaltmadığını, krizin çözümünün tek çaresinin diplomasi olduğunu belirterek Rus diplomatları müzakere masasına davet etti.

RUSYA: ABD'NİN İŞGAL İDDİALARI ASILSIZ

Güvenlik Konseyi'nin kritik toplantısına başkanlık eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin ise toplantıda dört kez söz alıp diğer konsey üyelerinin iddialarına yanıt verdi. Vershinin, işgal konusunda Rusya'ya yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirterek ABD ve diğer batılı ülkelerin işgal için daha önce verdikleri 16 Şubat tarihini örnek göstererek, diğer iddiaların da bunun gibi asılsız olduğunu kaydetti. Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Vershinin, Blinken'a hitaben, "Size tavsiyem kendinizi garip bir duruma sokmayın" dedi.

Vershinin, Güvenlik Konseyi'nde konuşan batılı ülkelerin asılsız iddialarla konseyi adeta bir sirke çevirdiğini, tüm bu iddiaların spekülasyon olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vershinin, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in öne sürdüğü askeri senaryoların üzücü ve tehlikeli olduğunu ve bazı Rus askerlerinin ana üslerine döndüğünü de sözlerine ekledi. Vershinin, ayrıca Ukrayna'yı etnik Ruslar'a karşı bir kampanya yürütmekle suçladı.

BATI YAPTIRIMLARINA KARŞI ÜLKEYE 50 TON NAKİT PARA TAŞINDI

Öte yandan Rus bankaları, olası Batı yaptırımlarına karşı ülkeye düzinelerce ton nakit ithal etmeye başladı. RIA Novosti, Rusya Merkez Bankası istatistiklerine dayanarak, Aralık 2021'de Rusya'ya yapılan yabancı nakit ithalatının 4,97 milyar doları bulduğunu bildirdi.

Rus basını, özel bankaların yurtdışındaki varlıklarını teminat göstererek ABD Merkez Bankası'ndan bu tutarı sipariş ettiğini yazdı. Dövizin 100 dolarlık banknotlar şeklinde taşındığı düşünülürse, sevk edilen paranın toplam ağırlığı 50 ton olarak hesaplandı. Bu ağırlıkta bir yükün nakliyesi için dev bir kargo uçağına ihtiyaç var. Rus özel bankaları, 2014 yılında da Kırım'ın işgali sırasında benzer şekilde nakit stoklamış, o yılın mart-aralık döneminde ülkeye getirilen nakit miktarı 19 milyar dolar olmuştu.

Rus basını iddia etti: Batı yaptırımlarına karşı ülkeye 50 ton nakit para taşındı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Yaptırım uçak nakit para
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.