Rus basını AKINCI TİHA'yı değerlendirdi: İrtifa rekorunu kırdı!

Türk SİHA ve TİHA'ları Rusların uykularını kaçırmaya devam ediyor. Rusya merkezli Topwar'da yayımlanan bir makalede, Bayraktar AKINCI TİHA mercek altına alındı. Yapılan değerlendirmelerde AKINCI'nın irtifa rekoru kırdığından ve 347 saatlik uçuşu tamamladığından bahsedildi.

Rusya'nın korkulu rüyası haline gelen Türk SİHA ve TİHA'ları, Rus medyasını meşgul etmeye devam ediyor. 

Rusya merkezli Topwar, Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'TÜRK AKINCI İRTİFA REKORUNU KIRDI'

Topwar'da yapılan yorumlarda 'Türk Bayraktar tarafından tasarlanan AKINCI hücum insansız hava aracı irtifa rekoru kırdı.' ifadeleri yer aldı.

'347 SAAT UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ'

Rus medyasının AKINCI yorumları ise şu şekilde:

'Türk Bayraktar AKINCI taarruz insansız hava aracı, Türk havacılık tarihindeki irtifa rekorunu kırdı. AKINCI gökyüzünde 38039 fit (11594 metre) yüksekliğe yükseldi.

Bayraktar AKINCI 25 saat 46 dakika havada kaldı. İstanbul Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden başlayan uzun uçuş faaliyeti kapsamında AKINCI, havada 7.507 kilometre yol kat etti. Bugüne kadar test ve eğitim uçuşlarında 870 sorti yapan AKINCI, toplam 347 saat 28 dakikalık uçuş gerçekleştirdi.

Türk Bayraktar AKINCI, 22 Nisan 2021 tarihinde de gerçekleştirilen ilk atış testinde, ilk kez kullanılan ve yine Türk firmaları tarafndan geliştirilen akıllı mühimmat MAM-C, MAM-L ve MAM-T ile hedefleri başarıyla vurmuştu.'

 

Kaynak: Rusya merkezli Topwar

Çeviri: M5

Rus basını AKINCI TİHA'yı değerlendirdi: İrtifa rekorunu kırdı! ile ilgili etiketler TİHA Rusya SİHA Türkiye Akıncı Bayraktar Topwar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.