“Rus Barış Gücü” Karabağ’dan ayrılmaya başladı

“Rus Barış Gücü” Karabağ ve diğer bölgelerden çekiliyor. 2020 yılında Ermenistan'la varılan ateşkes çerçevesinde yaklaşık 2 bin Rus barış gücü askeri bölgede konuşlandırılmıştı. Görev süresi 2025 yılına kadar olan Rus Barış Gücü askerinin çekildiğini Kremlin sözcüsü Peskop’da teyit etti. Rus askerlerinin Karabağ’dan çekilmesinin Ermenistan’da endişe yarattığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL / ÖZEL HABER

Karabağ’da Rus Barış Gücü askerlerinin dönemi sona eriyor. Rus Barış Güçleri’nin Karabağ ve diğer bölgelerden çekilmeye başladığı duyuruldu. 

ÇEKİLMEDEN İLK FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Öte yandan Azerbaycan'ın APA Haber Ajansı dün geçtiği bir haberde, Rus barış güçlerinin Karabağ'dan çekilmeye başladığını, ilk personel ve ekipmanların bölgeden ayrıldığını aktarmıştı. Azerbaycan'da sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Rus zırhlı personel taşıyıcı araçların Rusya'nın güneyindeki Dağıstan'a doğru gittiği görüldü. Kremlin de Rus güçlerinin çekildiğini teyit etti. Öte yandan Reuters Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, Azerbaycan'da çıkan haberlerde dile getirilen Rus güçlerinin Karabağ'dan çekildiği iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı sorulu. Peskov, bu soruya, "Evet, durum bu" yanıtını verdi. 

RUS BARIŞ GÜCÜ’NÜN GÖREV SÜRESİ 2025'TE BİTİYORDU

Bu arada APA Rus güçlerinin yerine Azerbaycan polis memurlarının aldığını bildirmişti. Azerbaycan'ın Azertac devlet haber ajansına göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Dış Politika Danışmanı Hikmet Hacıyev de çekilmeye ilişkin anlaşmaya varıldığını belirtmişti. Hacıyev, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü mutabakata atıfla, 'Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarında geçici olarak konuşlandırılan Rus barış güçlerinin' bu anlaşmaya uygun bir biçimde çekilmeye başlamasına karar verildiğini söylemişti. Rus barış gücünün görev süresi 2025 yılında sona eriyordu.

“Rus Barış Gücü” Karabağ’dan ayrılmaya başladı ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.