Rus bankaları Türkiye’ye Mir terminali kuracak

Rusya ve Türkiye arasında ödeme sistemi olarak kullanılması planlanan Mir kart projesinde yeni çözüm devreye giriyor. ABD’nin baskısıyla bankalar Mir sisteminden çıkmıştı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Rusya’da yayınlanan RBC gazetesi, iki büyük Rus bankasının Rusya’nın ulusal ödeme sistemi Mir’in kullanılabilmesi için bazı ülkelere pos-terminalleri yerleştirmeyi planladıklarını duyurdu.

RBC’nın haberine göre söz konusu bankalardan biri, Mir kartlarının kullanılabilmesi adına sadece Türkiye’de terminaller kurmayı planlıyor. Yine ismi verilmeyen diğer bankaysa bu terminalleri hem Türkiye hem Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yerleştirmeyi değerlendiriyor.
Rusya’nın kendi ödeme sistemi olan ve Türkiye’ye gelen turistlerin de sık sık kullandıkları Mir, ABD’nin yaptırım tehditleri yüzünden Türkiye’deki bankalar tarafından reddedilmeye başlamıştı.

 Türkiye’deki bankaların Mir ödeme sisteminden çıkmaları, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nin (OFAC), Mir’in kullanımının Rusya dışında yayılmasına yardım edenlere yaptırım uygulayabileceği uyarısını yapmasını izlemişti.

Rus bankaları Türkiye’ye Mir terminali kuracak ile ilgili etiketler Rusya Türkiye Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.